ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ, ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ, ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΡΠΩΝ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ "I.D.R. DELICIOUS" ΚΑΙ "G. SMITH" ΣΤΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ

Περίληψη

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ (ΕΕ) ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ (CHILLING) ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ: Α) ΟΙ ΠΡΟΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ Β) ΜΕΤΑΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΕ ΚΑΡΠΩΝ ΠΟΙΚ. G. SMITH ΚΑΙ IDR DELICIOUS. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ (0 ΒΑΘΜΟΙ C) ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΡΠΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕ. Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ <10 ΒΑΘΜΩΝ C (ΓΙΑ ΤΗΝ G. SMITH) ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ, Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΡΠΩΝ ΣΤΟΥΣ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΣΕ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΚΟΡΕΣΤΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ ΣΤΟ ΦΛΟΙΟ ΜΕ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

IN ORDER TO EXAMINE THE HYPOTHESIS THAT SUPERFICIAL SCALD IS RESULT OF CHILLING INJURY AND TO DEVELOP NEW STRATEGIES FOR ITS REDUCTION: A) PREHARVEST FACTORS INCLUDING TEMPERATURE AND MATURITY STAGE AT HARVEST AND B) POSTHARVEST FACTORS INCLUDING STORAGE TEMPERATURE, STORAGE CONDITIONS AND CHEMICAL TREATMENTSIN RELATION TO SCALD INCIDENCE WERE STUDIED ON "G. SMITH" AND "I.D.R.D." APPLES. IN ADDITION, EFFECTS OF THESE FACTORS ON BIOCHEMICAL CHANGES RELATED WITH FRUIT SUSCEPTIBILITY TO SUPERFICIAL SCALD WERE STUDIED. FROM THE RESULTS OF THIS STUDY WE CONCLUDE THAT CHILLING INDUCE SUPERFICIAL SCALD ON "G. SMITH" AND "IDRD" APPLES. LOW FIELD TEMPERATURE (<10 C DEGREES) BEFORE HARVEST, HARVESTDATE DELAY AND EXPOSURE OF FRUIT AT 5 C DEGREES BEFORE STORING THEM AT 0 C DEGREES INCREASE THE CONCENTRATION AND ACTIVITY OF ANTIOXIDANTS AND THE UNSATURATION DEGREE OF FATTY ACIDS IN THE PEEL REDUCING THE FRUIT SUSCEPTIBILITY TO SUPERFICIAL SCALD. LOW - OXYGEN (0.75% O2 + 0.75% CO2 ...
περισσότερα
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/8980
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/8980
Εναλλακτικός τίτλος
EFFECT OF MATURITY STAGE, TEMPERATURE, DIFFERENT CHEMICAL TREATMENT AND STORAGECONDITIONS ON BIOCHEMICAL CHANGES AS RELATED TO SUPERFICIAL SCALD SUSCEPTIBILITY OF G. SMITH AND IDRD APPLE FRUIT
Συγγραφέας
THOMAI, TOKLI
Ημερομηνία
1996
Ίδρυμα
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας. Τομέας Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου. Εργαστήριο Δενδροκομίας
Εξεταστική επιτροπή
ΣΦΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΚΑΤΖΙΑΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΓΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Επιστημονικό πεδίο
Γεωργικές Επιστήμες
Γεωργία, Δασοκομία, και Αλιεία
Λέξεις-κλειδιά
Αντιοξειδωτικές ουσίες; Γεωπονία; ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ; Θερμοκρασία; Λιπίδια; Μήλα
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
121 σ.