ΠΤΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΕ ΚΙΣΣΗΡΗ, Γ-ΑΛΟΥΜΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΓΙΝΙΚΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ...

Περίληψη

ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΑΥΤΗ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΕ ΒΙΟΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΟΗΣ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΕ ΔΥΟ ΑΝΟΡΓΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΕ ΒΙΟΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΟΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΕΓΙΝΑΝ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΟΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΕ ΔΙΑΛΕΙΠΟΝΤΟΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΟΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΟΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΖΥΜΩΣΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ. ΤΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ Η ΜΕΘΑΝΟΛΗ, Η ΑΚΕΤΑΛΔΕΥΔΗ, Ο ΟΞΙΚΟΣ ΑΙΘΥΛΕΣΤΕΡΑΣ, Η ΠΡΟΠΑΝΟΛΗ-1, Η ΙΣΟΒΟΥΤΥΛΙΚΗ ΑΛΚΟΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΥΛΙΚΕΣ ΑΛΚΟΟΛΕΣ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙΑ ΖΥΜΩΣΕ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

LOW TEMPERATURE CONTINUOUS WINE MAKING WITH IMMOBILIZED CELLS ON AN ORGANIC ANDTWO ORGANIC SUPPORTS WAS STUDIED IN THIS DISSERTATION. LIKEWISE, THE FORMATION OF VOLATILE BYPRODUCTS IN WINES PREPARED BY CONTINUOUS WINE MAKING AND THEINFLUENCE OF LOW TEMPERATURE WERE ALSO EXAMINED. TO EVALUATE THE RESULTS OF CONTINUOUS WINE MAKING WITH IMMOBILIZED CELLS, BATCH FERMENTATIONS WERE PERFORMED USING IMMOBILIZED AND FREE CELLS, SEPARATELY, IN THE SAME RANGE OF TEMPERATURES. IN THE FRAME OF THESE EXPERIMENTSFOUR-FOLD HIGHER ETHANOL PRODUCTIVITIES AT ROOM TEMPERATURE AND TEN-FOLD HIGHER AT LOW TEMPERATURES WERE OBTAINED BY CONTINUOUS WINE MAKING, IN COMPARISON TO BATCH FERMENTATIONS PERFORMED WITH FREE CELLS. THE VOLATILE BYPRODUCTS, METHANOL, ETHANAL, ETHYL-ACETATE, PROPANOL-1,ISOBUTYL-ALCOHOL AND AMYL-ALCOHOLS WERE STUDIED. THE RESULTS SHOWED THAT WINES PREPARED AT LOW TEMPERATURES HAD BETTER AROMA. ALSO, CONTINUOUS WINE MAKING GAVE WINES WITH BETTER ORGANOLEPTIC CHARACTERISTICS ...
περισσότερα
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/6596
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/6596
ND
6596
Εναλλακτικός τίτλος
VOLATILE BYPRODUCTS IN CONTINUOUS WINE MAKING USING IMMOBILIZED CELLS ON KISSIRIS, Γ-ALUMINA AND ALGINATES AND DEVELOPMENT IN INDUSTRIAL SCALE OF A PILOT PLANT FOR FERMENTATION IN THE PRESENCE OF KISSIRIS
Συγγραφέας
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ημερομηνία
1995
Ίδρυμα
Πανεπιστήμιο Πατρών. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Χημείας
Εξεταστική επιτροπή
ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΟΣΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΩΜΑΙΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΛΛΙΑΦΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές Επιστήμες
Χημεία
Λέξεις-κλειδιά
Ακινητοποίηση κυττάρων; ΖΥΜΩΣΗ ΜΕΛΑΣΣΑΣ; ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΙΘΑΝΟΛΗΣ; Πτητικά παραπροϊόντα; ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΟΥ
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά