Μελέτη αποσταγμάτων στέμφυλων και σταφυλής

Περίληψη

Η ποιότητα των αποσταγμάτων σταφυλής ή στέμφυλων σταφυλής είναι το αποτέλεσμασυνδυασμού πολλών παραγόντων. Πρώτα η πρώτη ύλη, η καταλληλότητα της οποίας εξαρτάταιαπό την ποικιλία της αμπέλου, τις εδαφοκλιματικές συνθήκες του αμπελώνα, την ηλικία και τιςδιάφορες φροντίδες για την καλλιέργειά της, το βαθμό ωριμότητας και την υγιεινή κατάσταση τωνσταφυλιών, την τεχνική γλευκοποίησης και οινοποίησης, τα στελέχη των ζυμομυκήτων και οισυνθήκες καλλιέργειάς τους, καθώς και τις συνθήκες συντήρησης των οίνων μέχρι την απόσταξη.Η ποιότητα του αποστάγματος εξαρτάται ακόμα από την τεχνική της απόσταξης, η οποίαπεριλαμβάνει τον τύπο της αποστακτικής συσκευής, την μεθοδολογία, το τρόπο διαχωρισμού τουαποστάγματος σε τρία μέρη: Κεφαλή, Καρδιά και Ουρά, και τις συνθήκες και το χρόνο τηςαπόσταξης.Μετά την παραλαβή συνόλου αποσταγμάτων σημαντικό ρόλο στην σταθεροποίηση τωνπτητικών ουσιών που δημιουργούνται, έχει ο τρόπος ανάμιξής τους και οι συνθήκες παλαίωσης,όποdiv>