Ημερομηνία | Τίτλος | Συγγραφέας | Κείμενο Διατριβής |
2012 | Μελέτη της βιοτεχνολογικής παραγωγής της 1,3-προπανοδιόλης κατά την αύξηση του μικροοργανισμού Clostridium butyricum σε υποστρώματα με βάση την βιομηχανική γλυκερόλη | Χατζηφράγκου, Αφροδίτη Γ. | |
2000 | Μελέτη της έκφρασης των γονιδίων των πρώιμων και όψιμων νοντουλινών στα φυμάτια σόγιας | Καβρουλάκης, Νεκτάριος Ι. | |
2001 | Μελέτη της επίδρασης αιθερίων ελαίων σε αλλοιογόνους και παθογόνους μικροοργανισμούς των τροφίμων | Σκανδάμης, Παναγιώτης Ν. | |
2015 | Μελέτη της επίδρασης ουσιών με μυκητοκτόνο-κυτταροτοξική δράση σε κυτταρικούς πληθυσμούς με εξειδικευμένα χαρακτηριστικά μέσω μετά-μεταγραφικής τροποποίησης αυτών για χρήση σε βιοαισθητήρες | Φλαμπούρη, Ευαγγελία Α. | |
2010 | Μελέτη της επίδρασης του λίπους και του σιδήρου στη βιοδραστικότητα αφεψημάτων τσαγιού | Κουτελιδάκης, Αντώνιος Ε. | |
1995 | ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ ΑΦΥΔΡΟΓΟΝΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΚΟΟΛΗΣ ΣΤΟ ΔΑΚΟ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ | Κοσμίδης, Νικόλαος | |
2006 | Μελέτη της μικροχλωρίδας του τυριού "Μπάτζος" από γιδινό γάλα και επιλογή "άγριων" στελεχών οξυγαλακτικών βακτηριδίων από παραδοσιακό τυρί ως καλλιέργεια για τη βιομηχανική παρασκευή του | Ψώνη, Λευκή Π. | |
2003 | Μελέτη της μορφογένεσης μυκήτων του γένους morchella | Φιλιππούσης, Αντώνιος Ν. | |
2003 | Μελέτη του τσίπουρου και επίδραση ποικιλιών της vitis vinifera L. στα αρωματικά χαρακτηριστικά του | Χριστοπούλου-Γερογιαννάκη, Μαρία Κ. | |
2010 | Μελέτη του φαινομένου της αυτόλυσης και της μορφολογίας του μύκητα Blakeslea trispora κατά την παραγωγή του β-καροτένιου από τυρόγαλα σε ζύμωση βυθού | Βαρζακάκου, Μαρία Σ. | |
1995 | ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΦΥΤΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΧΛΩΡΙΔΑΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ | Γέσιος, Χρήστος | |
1999 | Μελέτη των ενζύμων του γόνου της αλκοολικής αφυδρογονάσης στο έντομο Bactrocera oleae | Μάζη, Βασιλική | |
2020 | Μελέτη των μοριακών και βιοχημικών μηχανισμών μεταβολισμού του άνθρακα στα αζωτοδεσμευτικά φυμάτια των ψυχανθών | Κωμαΐτης, Φώτιος Μ. | |
2017 | Μελέτη των μορφολογικών και ποιοτικών αλλαγών στον καρπό εμβολιασμένων φυτών κολοκυθιού με ολιστικές τεχνολογίες | Ξανθοπούλου, Αλίκη Η. | |
2008 | Μελέτη των παραγόντων που επιδρούν στο σχηματισμό των βιο-υμενίων από μικροοργανισμούς των τροφίμων | Γκιαούρης, Ευστάθιος Δ. | |
2011 | Μελέτη των φαινολικών σταφυλιών και οίνου, Χίου και Νεμέας και της επίδρασης των ενζύμων και άλλων παραμέτρων σε αυτά | Συμεού, Ελένη Λ. | |
2009 | Μελέτη χημικής σύστασης αιθαιρίων ελαίων ορισμένων αρωματικών φυτών της ελληνικής χλωρίδας | Γαρδέλη, Χρυσαυγή Ι. | |
2000 | Μηχανισμοί απόκρισης του φυτού Apium nodiflorum υπό συνθήκες υποξικής και μετα-υποξικής καταπόνησης | Χωριανοπούλου, Στυλιανή Ν. | |
2002 | Μηχανισμοί απορρόφησης και διακίνησης του σιδήρου σε υποκείμενα ροδακινιάς | Ασημακοπούλου, Άννα Α. | |
2023 | Μηχανισμοί δράσης εδαφικών ενδοφυτικών μυκήτων που εμπλέκονται στην ανάπτυξη του φυτού και στην απόκριση σε αβιοτικές καταπονήσεις | Αβραμίδου, Μαριάννα Ε. | |