Ημερομηνία | Τίτλος | Συγγραφέας | Κείμενο Διατριβής |
2023 | Impact of climate change on the microbiological spoilage of non-refrigerated food products | Μίσιου, Ουρανία Δ. | |
2022 | Molecular characterization of pesticide resistance in Bemisia tabaci and Tetranychus urticae and the development of diagnostics | Παπαποστόλου, Κυριακή - Μαρία Ι. | |
2022 | Εξέλιξη των αναδασώσεων Pinus pinaster Aiton και Pinus radiata D.Don σε σχέση με τις εδαφικές τους συνθήκες στη Χαλκιδική | Καραμανώλη, Αικατερίνη Μ. |  |
2022 | Physiological and molecular aspects of sublethally injured Listeria monocytogenes cells | Σιδεράκου, Δανάη-Ουρανία Λ. | |
2022 | Βελτιστοποίηση της απόδοσης, της περιεκτικότητας και σύστασης της σιλυμαρίνης καθώς και άλλων ποιοτικών χαρακτηριστικών του σπόρου σε γηγενείς πληθυσμούς του φυτού Silybum marianum (L.) Gaertn. με τον έλεγχο της αζωτούχου λίπανσης | Λιάβα, Βασιλική Σ. |  |
2022 | Εκτίμηση των επιπτώσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην κατανομή του εισοδήματος και την απασχόληση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Μανιάτη, Ανθία Δ. |  |
2022 | Σχέσεις στοιχείων ανάπτυξης και παραγωγής καλλιέργειας σόγιας στην Κεντρική Ελλάδα, με την υδατική καταπόνηση που προκαλείται στα φυτά λόγω ελλειμματικής άρδευσης | Βαμβακούλας, Χρήστος Θ. |  |
2022 | Contribution to the knowledge of the Vulnerable European Spiny Lobster Palinurus elephas (JC Fabricius, 1787): a holistic view with focus at fisheries, and marine pollution in case studies from the Greek | Καμπούρης, Θόδωρος Ε. | |
2022 | Διερεύνηση της ανθεκτικότητας και της προσαρμοστικής-ανταγωνιστικής ικανότητας πληθυσμών λεπτής ήρας (Lolium rigidum Gaudin) και αγριοβρώμης (Avena sterilis L.). | Ανθιμίδου, Ελένη Α. | |
2022 | Διερεύνηση της βιωσιμότητας του αγροτικού παραγωγικού συστήματος της Κύπρου: μελέτη περίπτωσης η ευρύτερη αγροτική περιοχή Λάρνακας και Αμμοχώστου | Στυλιανού, Ανδρέας Σ. |  |
2022 | Αποαγροτοποίηση της υπαίθρου και μετασχηματισμός του ρόλου της γυναίκας γεωργού | Τσιαούση, Αλεξάνδρα Α. |  |
2022 | Μελέτη μεθόδων και υλικών εμποτισμού πριστής ξυλείας οξιάς με φυτικά έλαια: δυνατότητες αξιοποίησης σε κατασκευές εξωτερικού χώρου | Φιλίππου, Βασίλειος Γ. |  |
2022 | Επιδράσεις βελτίωσης στη γενετική παραλλακτικότητα παραδοσιακών ποικιλιών και γενοτύπου στο μικροβίωμα ριζόσφαιρας στη φακή | Γλερίδου, Ανθούλα Μ. |  |
2022 | Γενετική μελέτη και βελτίωση τοπικών φυσικών πληθυσμών χαμομηλιού (Matricaria chamomilla L.) για χαρακτηριστικά απόδοσης και ποιότητας αιθερίου ελαίου | Τσιβελίκα, Νεκταρία Λ. | |
2022 | Αγροδασοπονία και περιφερειακή ανάπτυξη: πολιτική και οικονομική θεώρηση | Νασιάκου, Σταματία Α. |  |
2022 | Επίδραση της διαθεσιμότητας του νερού στα χαρακτηριστικά καλλιεργούμενων και τοπικών ποικιλιών βασιλικού (Ocimum basilicum L.). | Καλαμαρτζής, Ιάκωβος Γ. | |
2022 | Development of an integrated methodology for complete and documented traceability and quality control of processed foods and its role in risk assessment for Public Health | Δημητρακοπούλου-Γερασίμου, Μαρία-Ελένη Η. |  |
2022 | Κοινωνικοοικονομική διερεύνηση παραγόντων υιοθέτησης καινοτόμου γαλακτοκομικού προϊόντος του αγροδιατροφικού κλάδου | Τσιμήτρη, Παρασκευή Α. |  |
2022 | Διερεύνηση των ιδιοτήτων που προσδίδουν φυτικά εκχυλίσματα επιλεγμένων ειδών της ελληνικής χλωρίδας σε κλωστοϋφαντουργικά υπόβαθρα κατά τη χρώση: πειραματική και εργαστηριακή τεκμηρίωση | Τσούκα, Νίκη Α. | |
2022 | Mapping Greek “quality cheeses”, compliance to labelling legislation and nutritional profile in relation to Greek population’s diet | Κατσούρη, Ευαγγελία Α. |  |