Bελτιστοποίηση της τεχνολογίας υπερήχων υψηλής ισχύος για την παραγωγή υγρών τροφίμων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας
Περίληψη
Η παρούσα διατριβή μελετά τη βελτιστοποίηση των τεχνολογιών υπερήχων για τηναπολύμανση υγρών τροφίμων, με ιδιαίτερη έμφαση στους πιεσο-θερμο-υπέρηχους(manothermosonication MTS) με σκοπό την παστερίωση ολόκληρων υγρών αυγών(liquid whole egg LWE). Αρχικά, διεξήχθησαν μελέτες μικροβιακής αδρανοποίησης μεστόχο τη αδρανοποίησης της Salmonella Enteritidis και την ανάπτυξη μαθηματικούμοντέλου για τον προσδιορισμό των βέλτιστων συνθηκών επεξεργασίας, έχοντας ωςπρωταρχικό στόχο την μικροβιολογική ασφάλεια του τροφίμου. Μετά τον προσδιορισμότων βέλτιστων συνθηκών, αξιολογήθηκαν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά τουεπεξεργασμένου με MTS LWE δείγματος και συγκρίθηκαν με εκείνα των θερμικάεπεξεργασμένων και μη επεξεργασμένων δειγμάτων LWE. Ομοίως, ένα παράγωγοπροϊόν αυγού από LWE, η ομελέτα, που είχε υποστεί επεξεργασία με MTS υποβλήθηκεσε περαιτέρω χαρακτηρισμό όσον αφορά την εμπορική της αξία. Τέλος, τα δυνητικάβιώσιμα οφέλη της MTS αξιολογήθηκαν μέσω των μεθοδολογιών του ενεργειακούισοζυγίου και τη ...
περισσότερα
Περίληψη σε άλλη γλώσσα
This thesis investigates the optimisation of sonication technologies for liquid food product decontamination, with a specific focus on manothermosonication (MTS) for pasteurising liquid whole egg (LWE). Initially, microbial inactivation studies targeting Salmonella Enteritidis were conducted to develop a mathematical model for determining the optimal processing conditions while prioritising food safety as a primary objective. Following the identification of the optimal conditions, the physico-chemical attributes of MTS-treated LWE were evaluated and compared with those of thermally treated and untreated LWE samples. Similarly, a derived egg product (omelette) made of LWE that was treated by MTS, was subjected to further characterisation regarding the market potential. Finally,the potential sustainable benefits of MTS were assessed through energy balance and lifecycle assessment (LCA) methodologies. The current research on MTS highlights its potential as an alternative to traditional th ...
περισσότερα
![]() | Η διατριβή είναι δεσμευμένη από τον συγγραφέα
(μέχρι και: 5/2026)
|
|
Στατιστικά χρήσης

ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.

ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.