Ημερομηνία | Τίτλος | Συγγραφέας | Κείμενο Διατριβής |
2023 | Διερεύνηση του ρόλου των γονιδίων του πρωτογενούς μεταβολισμού στην ανθεκτικότητα των φυτών στο μύκητα Fusarium oxysporum | Καλογεροπούλου, Ελένη Ν. | |
2023 | Εμπειρική διερεύνηση μεταβλητότητας τιμών αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές και ο ρόλος της συμβολαιακής γεωργίας: η περίπτωση του Ηλίανθου | Γιουμάτοβα, Σιουζάννα Α. |  |
2023 | Ενσωμάτωση του συμπροϊόντος της αναστροφής των φάσεων του πρόβειου γάλακτος στη διαδικασία της τυροκόμησης ενός καινοτόμου πρόβειου ημίσκληρου τυριού με ιδιαίτερα διατροφικά χαρακτηριστικά: συμβολή στην ανάπτυξη αειφόρων κυκλικών παραγωγικών διαδικασιών στον γαλακτοκομικό τομέα | Σακκάς, Λάμπρος Κ. | |
2022 | Molecular characterization of pesticide resistance in Bemisia tabaci and Tetranychus urticae and the development of diagnostics | Παπαποστόλου, Κυριακή - Μαρία Ι. | |
2022 | Βελτιστοποίηση της απόδοσης, της περιεκτικότητας και σύστασης της σιλυμαρίνης καθώς και άλλων ποιοτικών χαρακτηριστικών του σπόρου σε γηγενείς πληθυσμούς του φυτού Silybum marianum (L.) Gaertn. με τον έλεγχο της αζωτούχου λίπανσης | Λιάβα, Βασιλική Σ. |  |
2022 | Εκτίμηση των επιπτώσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην κατανομή του εισοδήματος και την απασχόληση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Μανιάτη, Ανθία Δ. |  |
2022 | Σχέσεις στοιχείων ανάπτυξης και παραγωγής καλλιέργειας σόγιας στην Κεντρική Ελλάδα, με την υδατική καταπόνηση που προκαλείται στα φυτά λόγω ελλειμματικής άρδευσης | Βαμβακούλας, Χρήστος Θ. |  |
2022 | Διερεύνηση της βιωσιμότητας του αγροτικού παραγωγικού συστήματος της Κύπρου: μελέτη περίπτωσης η ευρύτερη αγροτική περιοχή Λάρνακας και Αμμοχώστου | Στυλιανού, Ανδρέας Σ. |  |
2022 | Development of an integrated methodology for complete and documented traceability and quality control of processed foods and its role in risk assessment for Public Health | Δημητρακοπούλου-Γερασίμου, Μαρία-Ελένη Η. |  |
2022 | Κοινωνικοοικονομική διερεύνηση παραγόντων υιοθέτησης καινοτόμου γαλακτοκομικού προϊόντος του αγροδιατροφικού κλάδου | Τσιμήτρη, Παρασκευή Α. |  |
2022 | Mapping Greek “quality cheeses”, compliance to labelling legislation and nutritional profile in relation to Greek population’s diet | Κατσούρη, Ευαγγελία Α. |  |
2022 | Factors affecting Selenium geochemistry, mobility and bioavailability in Greek soils | Ζαφειρίου, Ιωάννης Κ. | |
2022 | Oryzaephilus surinamensis (L.) (Coleoptera: Silvanidae): μελέτη βιολογικών παραμέτρων και του ανταγωνισμού του με άλλα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα είδη εντόμων των αποθηκευμένων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων | Νίκα, Εριφίλη Π. |  |
2022 | Identification and control of Alicyclobacillus acidoterrestris in fruit juices by Ultra High Pressure processing | Σουρρή, Πάτρα-Πέγκυ Ι. |  |
2022 | Μελέτη της βιολογίας και της καταπολέμησης του Tribolium castaneum (Herbst) (Coleoptera: Tenebrionidae) μέσω δημογραφικής προσέγγισης | Σκούρτη, Άννα-Νικολέττα Γ. |  |
2022 | Διερεύνηση των γνώσεων και απόψεων των Ελλήνων αγροτών για τις Νέες Τεχνολογίες των γεωργικών μηχανημάτων και η συμβολή της εκπαίδευσής τους στην αειφορική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος | Ράπτης, Ιωάννης Κ. |  |
2022 | Genotypic, physiological and technological attributes of lactic acid bacteria and yeasts isolated from spontaneously fermented greek wheat sourdoughs | Συρόκου, Μαρία Κ. |  |
2022 | Επίδραση της έντασης της βόσκησης στα λειτουργικά χαρακτηριστικά των φυτικών ειδών του υπορόφου σε βοσκόμενα δρυοδάση | Λεμπέση, Αιμιλία Γ. | |
2022 | Διερεύνηση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις αγροτικές περιοχές | Γεωργιλάς, Ιωάννης Γ. |  |
2022 | Η συνεισφορά των Αγροτικών Συνεταιρισμών στην οικονομική ανάπτυξη: εμπειρική διερεύνηση | Σέμου, Βασιλική Α. | |