Μελέτη βιοδραστικών ιδιοτήτων φυσικών εδώδιμων πρώτων υλών και ανάπτυξη νέων ροφημάτων υψηλής βιοδραστικότητας

Περίληψη

Η κατανάλωση λειτουργικών ποτών για την πρόληψη χρόνιων ασθενειών και τη διατήρηση της καλής υγείας έχει πλέον αναγνωριστεί παγκοσμίως. Παρά τη διαθεσιμότητα στην αγορά διαφόρων ποτών με λειτουργικές ιδιότητες, υπάρχει ανάγκη αναζήτησης νέων συνδυασμών και αναλογιών πρώτων υλών για τη βελτίωση της βιοδραστικότητας στα τελικά προϊόντα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αγοράς, η Κομπούχα έχει αναδειχθεί ως το πιο ταχέως αναπτυσσόμενο ποτό ζύμωσης στην παγκόσμια βιομηχανία λειτουργικών ποτών. Τα συμβατικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή Κομπούχα είναι το μαύρο τσάι (Camellia sinensis) και η ζάχαρη. Οι εταιρείες παραγωγής αναπτύσσουν και προωθούν νέες προτάσεις για να διευρύνουν την αγορά, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές πρώτες ύλες. Η παγκόσμια αγορά Κομπούχα αναμένεται να φθάσει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η ανάπτυξη και η μελέτη νέων ροφημάτων υψηλής βιοδραστικότητας από φυσικές εδώδιμες πρώτες ύλες. Η πρόταση που παρουσιάζεται εί ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

The consumption of functional drinks to prevent chronic diseases and maintain good health is now recognised worldwide. Despite the availability on the market of various beverages with functional properties, there is a need to search for new combinations and ratios of raw materials to improve bioactivity in final products. According to recent market research, Kombucha has emerged as the fastest growing fermentation beverage in the global functional beverage industry. The conventional ingredients used to make Kombucha are black tea (Camellia sinensis) and sugar. In fact, manufacturing companies are developing and promoting new offerings to expand the market using alternative raw materials. The global market for Kombucha is expected to reach $5 billion by 2025. The aim of this study is to develop and study new high bioactivity beverages from natural edible raw materials. The proposal presented is a new version of Kombucha with Greek edible raw materials. The main ingredients of the tradit ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/56519
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/56519
ND
56519
Εναλλακτικός τίτλος
Study of the bioactive properties of natural law materials and development of new beverages with high bioactivity
Συγγραφέας
Γεραρής-Καρτελιάς, Ιωάννης (Πατρώνυμο: Γεράσιμος)
Ημερομηνία
2024
Ίδρυμα
Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Εξεταστική επιτροπή
Καραντώνης Χαράλαμπος
Γκιαούρης Ευστάθιος
Νασοπούλου Κωνσταντίνα
Αργυρίου Αναγνώστης
Γιαγκίνης Κωνσταντίνος
Γκατζιώνης Κωνσταντίνος
Φραγκοπούλου Ελισσάβετ
Επιστημονικό πεδίο
Γεωπονικές Επιστήμες και ΚτηνιατρικήΆλλες Γεωπονικές Επιστήμες ➨ Άλλες Γεωπονικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά
Κομπούχα; Λειτουργικό ρόφημα; Τσάι του βουνού (Sideritis scardica); Μέλι
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
εικ., πιν., σχημ., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.