Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΘΑΡΩΝ ΘΕΡΜΟΦΙΛΩΝ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ: [υπό] Αικατερίνης Κωνσταντίνου Γεωργαλά

Περίληψη

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΤΑΝ Η ΜΕΛΕΤΗ 3 ΝΕΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ S. THERMOPHILUS ΚΑΙ 2 ΤΟΥ L. BULGARICUS ΠΟΥ ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ 4 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ (NRZ). Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑΟΥΡΤΗΣ. ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Σ'ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣΠΡΩΤΕΟΛΥΣΗΣ. ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΑΝ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΕΤΑ 24 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ 4 C. ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ, ΕΠΕΤΕΥΧΘΗΚΕ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ. ΜΕ ΤΗΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ PH ΚΑΙ ΗΤΑ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

THE OBJECTIVE OF THE PRESENT WORK WAS TO STUDY 3 NEW STRAINS OF S. THERMOPHILUS AND 2 OF L. BULGARICUS ISOLATED FROM TRADITIONAL DAIRY PRODUCTS AND TO COMPARE THEM WITH 4 STRAINS FROM THE FRENCH (CNRZ) LACTIC ACID BACTERIA COLLECTION. FOR THIS PURPOSE YOGHURT WAS PRODUCED FROM EWE'S MILK USING THE ABOVE STRAINS. THE WORK WAS CARRIED OUT IN TWO STAGES. IN THE FIRST STAGE, THE BEHAVIOUR OF THE ABOVE STRAINS WAS STUDIED IN EWE'S MILK, REGARDING THE PRODUCTION OF METABOLIC PRODUCTS SUCH AS THE AROMA COMPOUNDS, THE LIBERATION OF FATTY ACIDS AND THE PROTEOLYTIC ACTIVITY UNDER THE SAME CONDITIONS. IN THE SECOND STAGE 20 YOGHURTS WERE MADE USING 20 COMBINATIONS OF THE STRAINS OF THE TWO MICROORGANISMS. ALL VARIABLES WERE STUDIED AT THE STORAGE CONDITIONS, 4 C FOR 24 HOURS AND 5 DAYS, IN ORDER TO DIFFERENTIATE BETWEEN THE COMBINATIONS. THE RESULTS WERE STATISTICALLY EXAMINED USING THE METHOD OF CLUSTER ANALYSIS. THE FORMATION OF CLUSTERS WAS DUE TO DIFFERENCES BETWEEN ...
περισσότερα
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/2556
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/2556
Εναλλακτικός τίτλος
STUDY ON THE BEHAVIOUR OF PURE AND MIXED THERMOPHILIC LACTIC ACID �BACTERIA IN EWE'S MILK
Συγγραφέας
Γεωργαλά, Αικατερίνη
Ημερομηνία
1993
Ίδρυμα
Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Γεωργικών Βιομηχανιών. Εργαστήριο Γαλακτοκομίας
Εξεταστική επιτροπή
ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΑΚΑΛΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΩΜΑΙΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΑΛΟΓΡΙΔΟΥ-ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΚΑΜΙΝΑΡΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΤΖΑΝΕΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Επιστημονικό πεδίο
Γεωργικές Επιστήμες
Άλλες Γεωργικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ; Ελεύθερα λιπαρά οξέα; ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ (ΑΚΕΤΑΛΔΕΥΔΗ, ΑΚΕΤΟΝΗ, ΑΙΘΑΝΟΛΗ, ΚΛΠ); Πρωτεόλυση; ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ S. THERMOPHILUS Η L. BULGARICUS
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
252 σ. : σχημ, πίνακες