ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΩΠΩΝ ΜΑΛΑΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Περίληψη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΝΩΠΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΠΗΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΠΥΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΓΑΙ 20-24 ΩΡΕΣ. Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΛΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ-ΑΡΩΜΑ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΥΡΙ ΕΙΝΑΙ, Η ΑΚΕΤΑΛΔΕΥΔΗ, ΤΟ ΟΛΕΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΙ Η ΟΞΥΤΗΤΑ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ 40% ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕ ΝΩΠΟ ΤΥΡΙ,ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ. (ΠΕΡΙΚΟΠΗ)

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

A NEW TYPE OF FRESH CHEESE FROM EWE'S MILK WAS MADE. CHEESE WAS MANUFACTURED BYCURDLING THE MILK IN 20-24H WITH SMALL QUANTITIES OF BOTH, RENNET AND STARTER CULTURE. ANALYSIS OF VARIANCE ON THE ORGANOLEPTIC SCORING OF THE CHEESE REVEALED THAT CHEESE MADE FROM EWE'S MILK HAD A BETTER FLAVOUR THAN CHEESE FROM COW'S MILK WHICH KEPT CONSTANT FOR A LONGER PERIOD. SUBSTANCES THAT CONTRIBUTED TO THE CHARACTERISTIC FLAVOUR OF THIS CHEESE WERE: ACETALDEHYDE, OLEIC ACID AND ACIDITY. IN ADDITION CHEESE FROM EWE'S MILK HAD AN OVERALL HIGHER BY 40% COMPARED WITH CHEESE FROM COW'S MILK. (SHORTENED)
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/1446
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/1446
Εναλλακτικός τίτλος
MANUFACTURE OF FRESH CHEESE FROM EWE'S MILK WITH SELECTED STARTER CULTURE
Συγγραφέας
ΒΛΑΧΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ
Ημερομηνία
1990
Ίδρυμα
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας
Εξεταστική επιτροπή
ΜΑΝΩΛΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΤΖΑΝΕΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΛΟΓΡΙΔΟΥ-ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Επιστημονικό πεδίο
Γεωργικές Επιστήμες
Γεωργία, Δασοκομία, και Αλιεία
Λέξεις-κλειδιά
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΩΠΩΝ ΠΡΟΒΕΙΩΝ ΤΥΡΙΩΝ; ΝΩΠΑ ΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ; ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΩΠΩΝΤΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά