ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Περίληψη

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΞΗΡΑΝΣΗΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΣΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ. ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΘΕΡΜΟΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΥΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΞΗΡΑΝΤΗΡΑΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ.

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

A MATHEMATICAL MODEL FOR THE DRYING OF FOOD MATERIALS WAS DEVELOPED, WHICH TAKES SHRINKAGE INTO ACCOUNT AS A FUNDAMENTAL PART OF THE DRYING OPERATION. THE THERMOPHYSICAL PROPERTIES OF RAISINS AND THE HEAT AND MASS TRANSFER COEFFICIENTS, REQUIRED FOR THE SOLUTION, WERE MEASURED EXPERIMENTALLY FOR SULTANA GRAPES, USING DRYING EXPERIMENTS. FINALLY, BASED ON THIS MODEL, AN INDUSTRIAL DRYER FOR SULTANA GRAPES WAS DESIGNED AND OPTIMIZED.
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/1121
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/1121
Εναλλακτικός τίτλος
AN APPLICATION OF HEAT AND MASS TRANSFER PRINCIPLES TO THE DRYING OF FOOD MATERIALS
Συγγραφέας
Βαγενάς, Γεώργιος
Ημερομηνία
1989
Ίδρυμα
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Τμήμα Χημικών Μηχανικών
Εξεταστική επιτροπή
ΜΑΡΙΝΟΣ-ΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΡΟΥΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Επιστημονικό πεδίο
Μηχανική & Τεχνολογία
Επιστήμες Χημικού Μηχανικού
Λέξεις-κλειδιά
Μαθηματικό πρότυπο; Μεταφορά θερμότητας; Μεταφορά μάζας; ΞΗΡΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ; ΞΗΡΑΝΤΗΡΑΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ; ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ; ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά