ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΗΣ ΨΥΧΡΟΤΡΟΦΟΥ ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΩΠΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΦΕΤΑ

Περίληψη

ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΨΥΧΡΟΤΡΟΦΟΥ ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΩΠΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΞΩΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ. ΕΓΙΝΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΜΕΝΗ ΛΙΠΑΣΗ. ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΝΖΥΜΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ. ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ (ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ ΤΟΥ) ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΦΕΤΑ, ΒΑΣΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΑΡΤΥΡΑ. ΤΑΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΗΤΑΝ: 1. ΤΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΩΣ PSEUDOMONAS FLUORESCENS, 2. Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΕ"ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ" ΣΥΝΘΗΚΕΣ, 3. Η ΠΡΩΤΕΑΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΘΕΙΟΛΟΕΝΖΥΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΙΧΕ CU ΚΑΙ CΑ ΣΤΟ ΜΟΡΙΟ ΤΗΣ, 4. Η ΛΙΠΑΣΗ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΖΥΜΟ ΣΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ CA2+ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, 5. Η ΠΡΩΤΕΑΣΗ ΜΕΙΩΝΕ ΤΗΝΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΙΠΑΣΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΥΔΡΟΛΥΣΗ, 6. ΑΠΟ ΤΗΝ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

IN THIS THESIS A PSEUDOMONAS FLUORESCENS STRAIN FROM RAW MILK WAS ISOLATED AND CHARACTERIZED. THE EFFECT OF CULTURE CONDITIONS ON THE PRODUCTION OF THE EXTRACELLULAR PROTEASE AND LIPASE FROM THE BACTERIUM WAS STUDIED. THE ENZYMES WERE PURIFIED AND THEIR PROPERTIES WERE STUDIED. THE ACTION OF PROTEASE ON THE SIMULTANEOUSLY PRODUCED LIPASE WAS EXAMINED. THE BEHAVIOR OF THE TWO ENZYME DURING THERMAL TREATMENT WAS STUDIED. THE EFFECT OF THE PSYCHROTROPHIC STRAIN (VIA ITS ENZYMES) ON THE QUALITY OF FETA CHEESE PRODUCED BASED ON CONSTITUENT ANALYSIS ANDCOMPARISON WITH CONTROL CHEESE WAS STUDIED. THE MOST IMPORTANT RESULTS ARE AS FOLLOWS: 1. THE BACTERIUM CHARACTERIZED TO BE PSEUDOMANS FLUORESCENS, 2. THE PRODUCTION AND ACTIVITY OF THE ENZYMES WERE SIGNIFICANT UNDER "INDUSTRIAL" CONDITIONS, 3. THE PROTEASE WAS CHARACTERIZED TO BE AS THIOL ENZYME AND CONTAIN CU AND CA IN ITS MOLECULE, 4. THE LIPASE SEEMED TO BE SERINE ENZYME WITH POSSIBLE PARTICIPATION OF CA2+ IN ITS CATALYTIC ACTIVITY, 5. THE ...
περισσότερα
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/0596
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/0596
Εναλλακτικός τίτλος
STUDY OF THE PROTEASE AND LIPASE OF A PSYCHROTROPHIC BACTERIAL STRAIN OF RAW MILK AND THEIR INFLUENCE ON THE QUALITY OF FETA CHEESE
Συγγραφέας
ΡΟΥΣΣΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ
Ημερομηνία
1987
Ίδρυμα
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Χημείας
Εξεταστική επιτροπή
ΔΡΑΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΑΛΙΧΑΝ ΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΚΩΜΑΙΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ,
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές Επιστήμες
Χημεία
Λέξεις-κλειδιά
ΕΞΩΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΛΙΠΑΣΕΣ; ΕΞΩΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΑΣΕΣ; Φέτα; ΨΥΧΡΟΤΡΟΦΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά