ΠΑΡΑΤΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΔΟΣΗ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Περίληψη

ΠΕΝΤΕ ΠΟΚΙΛΙΕΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ, ΟΙ BRIGHTON, FERN, TORO, DOUGLAS ΚΑΙ PAJARO ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΩΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΡΠΟΥ. ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ BRIGHTON,FERN ΚΑΙ TORO ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΠΡΩΙΜΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΤΟ 46,5,38 ΚΑΙ 53% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΕΝΩ ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ DOUGLAS ΚΑΙ PAGARO ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΤΟ 22 ΚΑΙ ΤΟ 24% ΤΗΣ ΣΝΟΛΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ BRIGHTON ΚΑΙ DOUGLAS ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΕ 322 ΚΑΙ 284 G/ΦΥΤΟ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ, ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΓΡΟΥ ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ BRIGHTON, DOUGLAS ΚΑΙ FERN ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΕ 589, 615 ΚΑΙ 618 G/ΦΥΤΟ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. Η ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΣΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΩΝ. Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ TORO ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΤΟΥΣ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

FIVE STRAWBERRY CULTIVARS, BRIGHTON, FERN, TORO, DOUGLAS AND PAJARO WERE CULTIVATED UNDER PLASTIC GREENHOUSE OR FIELD CONDITIONS AND THEIR PERFORMANCE FOR EARLINES, YIELD AND FRUIT QUALITY WAS EVALUATED. BRIGHTON, FERN AND TORO PRODUCED 46.5, 38 AND 53%, RESPECTIVELY, OF THEIR MARKETABLE YIELD DURING THE FIRST WEEKS (4 MARCH - 28 APRIL) OF THE HARVEST PERIOD, WHILE DOUGLAS AND PAJARO PRODUCED ONLY 22 AND 24% OF THEIR MARKETABLE YIELD. UNDER GREENHOUSE CONDITIONS BRIGHTON AND DOUGLAS PROVED TO BE THE MOST PRODUCTIVE CULTIVARS, 322 AND 284 G/PLANT, RESPECTIVELY, FOLLOWED BY TORO AND PAJARO. UNDER FIELD CONDITIONS BRIGHTON, FERN AND DOUGLAS WERE THE MOST PRODUCTIVE CULTIVARS, 589, 618 AND 615 G/PLANT, RESPECTIVELY. QUALITY CHARACTERISTICS VARIED FROM HARVEST TO HARVEST AND BETWEEN CULTIVARS AS WELL. TORO PRODUCED THE SOFTEST FRUIT (0.32 KG) AMONG ALL CULTIVARS, WHILE THE FRUITS OF BRIGHTON AND TORO HAD THE HIGHEST PERCENTAGEOF SOLUBLE SOLIDS AND THAT OF PAGARO THE LOWEST ACID ...
περισσότερα
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/9131
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/9131
Εναλλακτικός τίτλος
FACTORS WHICH AFFECT EARLINESS, YIELD, QUALITY AND STORABILITY OF STRAWBERRY PRODUCED OUT OF SEASON
Συγγραφέας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ, - ΠΑΡΟΥΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
Ημερομηνία
1996
Ίδρυμα
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας. Τομέας Φυτικής Παραγωγής
Εξεταστική επιτροπή
ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΝΤΟΓΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΦΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΓΚΑΤΖΙΑΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Επιστημονικό πεδίο
Γεωργικές Επιστήμες
Γεωργία, Δασοκομία, και Αλιεία
Λέξεις-κλειδιά
Εκτός εποχής παραγωγή; Ελεγχόμενη ατμόσφαιρα; Ποιότητα; Πρωιμότητα; Συντήρηση; ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ; ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
153 σ., Παράρτημα.