Συσχέτιση εκζέματος και τροφικής αλλεργίας στην παιδική ηλικία

Περίληψη

με τιςυπεύθυνες τροφές στις οποίες βρέθηκαν ευαισθητοποιημένοι.Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε ποσοστό 44.31% των παιδιών με ΑΔδιαπιστώθηκε τροφική ευαισθητοποίηση σε κοινά τροφικάαλλεργιογόνα, ενώ σε 26.13% αυτών διαπιστώθηκε κλινικά ενεργόςτροφική αλλεργία. Ένα ποσοστό 40% από το σύνολο τωνευαισθητοποιημένων σε τροφή ασθενών με μέτριους τίτλους ειδικώνIgE αντισωμάτων είχε κλινικά ενεργό τροφική αλλεργία στο γάλα και τοαυγό. Ασθενείς που είχαν τίτλους ειδικών IgE μεγαλύτερους από το 95%της θετικής προγνωστικής αξίας για θετική ΣΔΠ θεωρήθηκαναλλεργικοί. Αυξημένη ανοσοσφαιρίνη E και περιφερική ηωσινοφιλίαείχε το 80% και το 25% των ασθενών αντίστοιχα ανεξαρτήτωςβαρύτητας και τροφικής ευαισθητοποίησης.Συμπερασματικά διαπιστώθηκε ότι το ¼ περίπου των παιδιών με ΑΔ(26.13%) είχε κλινικά ενεργό τροφική αλλεργία. Η μελέτη αυτή δεν156έδειξε συσχέτιση μεταξύ τροφικής ευαισθητοποίησης και σοβαρότηταςτης ΑΔ. Υψηλή IgE και περιφερική ηωσινοφιλία δεν ήταν περισσότεροσυχνές στην ομάδα των ασθενών με σ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

Atopic dermatitis (AD) is an inflammatory disease of the skin, which ischaracterized by a chronic relapsing course.The aim of the study was to assign the prevalence of clinically activefood allergies among a group of children between 3 months up to 7years of age with AD.Eighty-eight (88)children with AD were screened for specific IgE foodproteins. All patients with AD and positive levels of specific IgEantibodies were subjected to Oral Food Challenge (OFC) with the relativefoods to which they were found sensitized.The study has shown that a percentage of 44.31% of the children withAD was sensitized to common foods and in 26.13% food allergy wasconfirmed. Approximately 40% of milk and egg food sensitized patientswith moderate levels of sIgE had clinical active food allergy to milk andegg.Patients who had antibody titers more than 95% of the cutoffpredictive value for a positive reaction were considered allergic. High IgEand eosinophilia had a prevalence of almost 80% and 25% of the stud ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/39881
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/39881
ND
39881
Εναλλακτικός τίτλος
The association of eczema and food allergy in childhood
Συγγραφέας
Καραγιαννίδου, Αγάθη (Πατρώνυμο: Νικόλαος)
Ημερομηνία
2016
Ίδρυμα
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Ιατρικής. Τομέας Υγείας του Παιδιού. Κλινική Γ΄Παιδιατρική Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Θεσσαλονίκης
Εξεταστική επιτροπή
Μαυρουδή Αντιγόνη
Εμποριάδου-Πετικοπούλου Μαρία
Φωτουλάκη Μαρία
Ξυνιάς Ιωάννης
Χαϊδοπούλου Αικατερίνη
Χατζηστυλιανου-Σιδηροπούλου Μαρία
Τσανάκας Ιωάννης
Επιστημονικό πεδίο
Ιατρική και Επιστήμες ΥγείαςΚλινική Ιατρική
Λέξεις-κλειδιά
Ατοπική δερματίτιδα; Έκζεμα; Τροφική αλλεργία; αντιδράσεις υπερευαισθησίας σε τροφή
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
176 σ., πιν., σχημ., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)