Αλληλεπίδραση των φυσικών αντιοξειδωτικών με πρωτεΐνες και άλλα συστατικά φυτικών κυττάρων

Περίληψη

Η παρούσα μελέτη ασχολείται με το σημαντικό τομέα των φυσικών αντιοξειδωτικών, ενώσεων με συνεχώς ανερχόμενο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα προσπαθεί να ρίξει περισσότερο φως στις φαινολικές ενώσεις του ελαιολάδου, οι οποίες, αν και παρουσιάζουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση, δεν έχουν μελετηθεί αντίστοιχα με άλλα φυσικά αντιοξειδωτικά. Οι κυριότεροι στόχοι επομένως της παρούσας μελέτης συνίστανται στα ακόλουθα: - στην ταυτοποίηση και απομόνωση των φαινολικών ενώσεων του ελαιολάδου, - στην κατανόηση της χημείας τους όσον αφορά στη δομή τους και στη σταθερότητα τους, - στην αλληλεπίδραση τους με πρωτεΐνες και πολυσακχαρίτες. Απώτερος σκοπός των ανωτέρω είναι η πρόταση ενός εμπεριστατωμένου τρόπου απομόνωσης και σταθεροποίηση των αντιοξειδωτικών ενώσεων του ελαιολάδου, έτσι ώστε αυτές να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο στη βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου αλλά και στην εφαρμογή τους σε διάφορα άλλα πεδία. Για τους ανωτέρω λόγους τα βήματα της παρούσας εργασίας είναι τα ακόλουθα: - βε ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

The present study deals with the significant field of the natural antioxidants, compounds with continuously increasing interest. More specifically, it tries to determine the antioxidant compounds of olive oil, which although have a significant antioxidant activity, have been studied much less than other natural antioxidants. Consequently, the main aims of the study are the following: - the determination and isolation of the phenolic compounds of olive oil, - the understanding of their chemistry regarding their structure and their stability, - their interaction with proteins and polysaccharides. The target of the above is the establishment of a reliable method for the isolation and stabilization of the antioxidant compounds of olive oil, so that they may be used not only for the improvement of oil quality but also for application in other fields of food industry. For the above reasons the present study aims to: - improve the qualitative and quantitative determination of the phenolic com ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/21654
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/21654
ND
21654
Εναλλακτικός τίτλος
Interactions of natural antioxidants with proteins and other constituents of plant cells
Συγγραφέας
Ευμορφοπούλου, Ευθαλία (Πατρώνυμο: Ιωάννης)
Ημερομηνία
2008
Ίδρυμα
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Εξεταστική επιτροπή
Γιαννιώτης Σταυριανός
Κωμαΐτης Μ.
Πολυσίου Μ.
Ταραντίλης Π.
Χαρουτουνιάν Σ.
Μάργαρη Τ.
Ανδρικόπουλος Ν.
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές Επιστήμες
Βιολογία
Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογία
Άλλες Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογίες
Λέξεις-κλειδιά
Αντιοξειδωτικά; Ελαιόλαδο; Πρωτεΐνες; Συμπλοκοποίηση; Κυκλοδεξτρίνες; Αλληλεπίδραση
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
123 σ., εικ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)