Μελέτη της αποδόμησης υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά κατά την συντήρηση σε διαφορετικές συνθήκες

Περίληψη

Στόχος της διατριβής ήταν η μελέτη της αποδόμησης σημαντικών για την Γεωργία φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά σε μη μελετημένες μέχρισήμερα συνθήκες συντήρησης. Πραγματοποιήθηκαν μελέτες με τα φυροφάρμακα: parathion, dimethoate, azinphos methyl, parathion methyl, και chlorpyrifow methyl σε μήλα (Golden, Granny Smith, Starking), σε λεμόνια (Μαγλήνο), σε μανταρίνια (Avana), σε τομάτες, σε χυμό φρούτων (λεμονιού και μήλων), χυμό τομάτας και σε τομάτα τουρσί. Μελετήθηκε η αποδόμηση των υπολλειμάτων των προαναφερθέντων φυτοφαρμάκων στις παραπάνω καλλιέργειες (επί των δένδρων και των φυτών) όπως επι΄σης και κατά την συντήρηση των καρπών σε διαφορετικές συνθήκες (κοινά ψυγεία, ψυγεία με ελεγχόμενες ατμόσφαιρες και συντήρηση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος). Επίσης μελετήθηκε η αποδόμηση των φυτοφαρμάκων μετά από μεταποίηση των φρούτων, όπως χυμοποίηση και παρασκευή τουρσιού και στη συνέχεια συντήρηση των προϊόντων σε ψυγείο (χυμός τομάτας) και σε συνθήκες περιβάλλοντος (τουρσί τομάτας). Οι α ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

The objective of this dissertation was the study of degredation rates of some important pesticides for crop protection, applied in fruits and vegetables stored under nonhitherto-studied conditions. Pesticides studies were: parathion, dimethoate, azinphos ethyl, azinphow methyl, parathion methyl and chlorpyrifos methyl that were applied in apples (Golden, Granny Smith, Starking). in lemons (Maglino), in mandarins (Avana), in tomatoes, and those that were transferred after processing in fruit juices (lemons and apples), in toamato juice and tomato pickles. The degradation of the above mentioned pesticides and the mentioned crops (on trees and plants) were studied under different conditions of storage (at ambient temperature, in refrigerators and in controlled atmosphere refrigerators). The degradation of these pesticides was also studied after processing, as juicing, pickle preparation and subsequent storage of these products in refrigerators (tomato juice) and under ambient temperature ...
περισσότερα
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/13114
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/13114
Εναλλακτικός τίτλος
Degradation study of pesticides residues in fruits and vegetables during storage at different conditions
Συγγραφέας
Παππάς, Χρήστος
Ημερομηνία
2002
Ίδρυμα
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Εργαστήριο Χημείας και Ανάλυσης Τροφίμων
Εξεταστική επιτροπή
Κυριακίδης Νικόλαος
Αθανασόπουλος Παναγιώτης
Μπαλαγιάννης Παναγιώτης
Κωμαΐτης Μιχαήλ
Δροσόπουλος Ιωάννης
Χρυσαγή Μαρία
Γεωργίου Κωνσταντίνος
Επιστημονικό πεδίο
Γεωργικές Επιστήμες
Γεωργική Βιοτεχνολογία
Λέξεις-κλειδιά
Φυτοφάρμακα; Φυτοφάρμακα, Οργανοφωσφορικά; Αποικοδόμηση φυτοφαρμάκων; Υπολείμματα φυτοφαρμάκων; Τρόφιμα; Συντήρηση τροφίμων; Φρούτα; Λαχανικά
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
376 σελ. : εικ., πίνακες