Μελέτη πτητικών θειούχων ενώσεων σε ελληνικούς λευκούς ξηρούς οίνους.

Περίληψη

ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΙΟΥΧΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΕ ΛΕΥΚΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΟΙΝΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥΣ.ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ- ΧΡΩΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΥΖΕΥΓΜΕΝΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΟΠΩΣ ΦΛΟΓΟΦΩΤΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ ΚΑΙ ΦΑΣΜΑΤΟΜΕΤΡΟ ΜΑΖΑΣ ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΦΑΣΜΑΤΟΦΩΜΕΤΡΙΚΩΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΣ ΑΡΩΜΑ ΤΩΝ ΟΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.ΑΚΟΜΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΤΟΣΟ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΙΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΖΥΜΩΣΗ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΙΟΥΧΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΣ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥΣ.ΤΕΛΟΣ ΠΡΠΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΕΝΖΟΘΕΙΑΖΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ.

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

THE LEVELS OF SEVERAL VOLATILE SULFUR COMPOUNDS IN DRY WHITE WINES OF GREECE WERE DETERMINED IN RELATION TO SOME VINIFICATION PARAMETERS AS WELL AS SOME TREATMENTS DURING THEIR MATURATION.ANALYSES WERE CARRIED OUT WITH THE USE OF GAS CHROMATOGRAPH COUILED WITH VARIOUS DETECTORS SUCH AS FLAME PHOTOMETRIC DETECTOR AND MASS SPECTROMETER WHILE OTHER COMPOUNDS WERE MEASURED COLOMETRICALLY.ALSO THE SUBSTANCES THAT CONSTITUTE THE FERMENTATION AROMA OF WINES PRODUCED UNDER DIFFERENT VINIFICATION PARAMETERS WERE DETERMINED.FURTHERMORE ANALYSES OF ALCOHOL CONTENT,VOLATILE AND TOTAL ACIDITY ETC CARRIED OUT.THE RESULTS INDICATE THAT THE CONCENTRATIONS OF VΟLATILE SULFUR COMPOUNDS ARE DIRECTLY INFLUENCED BY THE INVESTIGATED VINIFICATION PARAMETERS AND WINE TREATMENTS DURING MATURATION.FINALLY THE LEVELS OF BENZOTHIAZOLE WERE DETERMINED FOR THE FIRST TIME IN GRAPES OF SEVERAL WHITE CULTIVALS OF GREECE
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/12316
Εναλλακτικός τίτλος
Study of volatile sulfur compounds of greek white dry wines.
Συγγραφέας
Καραγιάννης, Στυλιανός
Ημερομηνία
1999
Ίδρυμα
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Χημείας. Τομέας ΙΙ. Εργαστήριο Βιομηχανικής Χημείας
Εξεταστική επιτροπή
Χατζηχρηστίδης Νικόλαος
Ευσταθίου Κωνσταντίνος
Κωμαΐτης Μιχαήλ
Τουλούπης Κωνσταντίνος
Καπλάνογλου Ειρήνη
Λιούνη Μαρία
Ιωάννου Ανδρέας
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές Επιστήμες
Χημεία
Λέξεις-κλειδιά
Πτητικές θειούχες ενώσεις; Υδρόθειο; Παράμετροι οινοποίησης; Κατεργασίες ωρίμανσης οίνων; Άρωμα οίνων; Οίνος; Οίνος λευκός; Οίνος ξηρός; Βενζοθειαζόλιο
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
165 σελ. : εικ., πίνακες.