Μελέτη ζυμοχλωρίδας οινολογικής περιοχής Σαντορίνης.

Περίληψη

DURING UINIFICATION OF MUST DERIVED FROM THE "ASYRDIKO" VARIETY OF PYRGOS SANTORINI 50 STRAINS OF YEAST WERE ISOLATED IDENTIFICATION WITH THE API 20 C METHOD SHOWED PREDOMINANCE OF THE SACCHROMYCES CEREVISIAL SPECIES.ISOLATED YEASTS WERE TESTED FOR H2S ΑΝD ACETIC ACID FORMATION FIVE YEASTS RPODUCED H2S AND SEVEN YEASTS RPODUCED ACETIC ACID ALL IN SMALL QUANTITIES.YEASTS WERE THEN CLASSIFIED INTO THREE CATEGORIES "KILLER","SENSITIVE" AND "NEUTRAL" DEPENDING ON THE PRODUCTION OR NOT TOXINS AVOIDED THE GROWTH OF OTHER YEASTS GROWTH ABILITY UNDER ADVERSE CONDITIONS,SUCH AS HIGH SO2 OR HIGH ETHAND CONTENT WAS STUDIED BY MEASURING OPTICAL DENSITY AT 620 NM RESULTS LED TO THE SELECTION OF 23 YEAST STRAINS WHICH REPEATED MICROUINIFICATIONS IN VOLUMES (V=1L) AND(V=3,5L) OF STERILLISED MUST WITH SEPARATED THE BETTER STRAINS AND FINALY UINIFICATION IN VOLUME (V=80L) WERE DONE.DURING ALLA UNIFICATIONS YEASTS POPULATION WERE STUDIED WITH THE METHOD OF LUMINESCENCE AND THE ULATILE COMPOUND ...
περισσότερα
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/12289
Εναλλακτικός τίτλος
Study of yeast microflora present in enological region of Santorini.
Συγγραφέας
Σταθάτος, Ιωάννης
Ημερομηνία
1999
Ίδρυμα
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Χημείας. Τομέας ΙΙ. Εργαστήριο Βιομηχανικής Χημείας
Εξεταστική επιτροπή
Χατζηχρηστίδης Νικόλαος
Ευσταθίου Κωνσταντίνος
Κωμαΐτης Μιχαήλ
Τουλούπης Κωνσταντίνος
Τσαγκαράκη-Καπλάνογλου Ειρήνη
Λιούνη Μαρία
Ιωάννου Ανδρέας
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές Επιστήμες
Χημεία
Λέξεις-κλειδιά
Ζυμοχλωρίδα; Απομόνωση; Ταυτοποίηση οδοντική; Αλκοολική ζύμωση; Βιοφωταύγεια; Χαρακτήρας αρωματικός; Περιοχή οινολογική; Σαντορίνη; Αμπελοκαλλιέργεια; Οίνος
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
v, 209 σελ. : εικ., πίνακες.