ΕΝΖΥΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΒΕΡΙΚΟΚΚΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΦΡΕΣΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

Περίληψη

ΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΚΑ ΣΑΝ ΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΑΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΔΙΠΛΗ ΣΙΓΜΟΕΙΔΗ ΚΑΜΠΥΛΗ ΑΥΞΗΣΗΣ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ Η ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΞΥΤΗΤΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΑΛΥΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟΣΤΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΠΕΜΕΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΙΜΑ ΤΙΡΥΝΘΑΣ. ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΟΞΕΑ ΙΣΟΣ ΜΕ 5 ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΙΜΑ ΚΑΙ 7 ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΑΝ ΔΕΙΚΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΙΜΑ ΤΙΡΥΝΘΑΣ ΦΘΑΝΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ. Η ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΑΛΑΚΤΟΥΡΟΝΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ. Η Β- ΓΑΛΑΚΤΟΖΙΔΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

THE APRICOT FRUIT, AS A TYPE OF CLIMACTERIC PRESENTS DOUBLE SIGMOID GROWTH CURVE. DURING THE GROWTH AND RIPENING OF THE FRUIT THE FIRMNESS AND TOTAL TITRATABLE ACIDITY DECREASE WHILE THE SOLUBLE SOLIDS INCREASE REACHING TO A HIGHER LEVELIN BEBEKOU VAR . THAN IN PROIMA TIRYNTHAS. A RATIO SS/A (EDUBLE SOLIDS TO ACIDITY) OF 5 FOR PROIMA AND 7 FOR BEBEKOU SHOULD BE SATISFACTORY AS AN INDEX OF HARVEST. ALSO, ETHYLEN PRODUCTION INCREASES WITH RIPENING AND IT IS NOTED, THAT THE AMOUNT PRODUCED BY PROIMA TIRYNTHAS FRUIT IS HIGHER THAN BEBEKOU. THE ACTIVITY OF POLYGALACTURONASE ENZYME IS VERY HIGH DURING THE FIRST STAGES OF FRUIT GROWTH, THEN DECREASES AND IT STARTS PRESENTING A SECOND MAXIMUM DURING FRUIT RIPENING BUT A MUCH LOWER ONE. THE B- GALACTOSIDASE ACTIVITY PRESENTS THE FOLLOWING PATTERN: HIGH ACTIVITY AT THE BEGINNING OF FRUIT GROWTH, THEN IT SLOWS DOWN AND IT STARTS INCREASING AGAIN BY THE MIDDLE OF THE SECOND PERIOD OF FRUIT GROWTH REACHING A NEW MAXIMUM BY THE END OF RIPENING WHICH ...
περισσότερα
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/0967
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/0967
Εναλλακτικός τίτλος
ENZYMIC CHANGES OF APRICOT AS RELATED TO RIPENING QUALITY AND STORAGE LIFE OF FRESH FRUIT
Συγγραφέας
ΤΖΟΥΤΖΟΥΚΟΥ-ΚΑΜΙΝΑΡΙΔΗ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ
Ημερομηνία
1988
Ίδρυμα
Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Εξεταστική επιτροπή
ΔΕΚΑΖΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
ΡΟΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΟΥΡΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓ ΙΟΣ
ΚΩΔΟΥΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ,
Επιστημονικό πεδίο
Γεωργικές Επιστήμες
Γεωργία, Δασοκομία, και Αλιεία
Λέξεις-κλειδιά
Αιθυλένιο; ΑΜΙΝΟ-ΕΘΟΞΥ,-ΒΙΝΥΛ-ΓΛΥΚΙΝΗ; ΑΜΙΝΟΟΞΙΚΟ ΟΞΥ; Αποθήκευση; Β-ΓΑΛΑΚΤΟΖΙΔΑΣΗ; ΒΕΡΙΚΟΚΚΑ; ΠΗΚΤΙΝΟΛΥΤΙΚΑ ΕΝΖΥΜΑ; Ποιότητα; Πολυγαλακτουρονάση; Συνεκτικότητα
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά