ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ CAMPYLOBACTER JEJUNI ΣΕ ΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΥΓΜΕΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ

Περίληψη

ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΥΤΗ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ CAMPYLOBACTER JEJUNI ΣΕ ΝΩΠΑ ΚΑΙΚΑΤΑΨΥΓΜΕΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ. ΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟΥ ΣΕΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ C ΓΙΑ 15 ΗΜΕΡΕΣ, ΣΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΕΣ CO2 Η N2 ΣΤΟΥΣ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ C ΓΙΑ 60 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ -18 ΒΑΘΜΟΥΣ C ΓΙΑ 90 ΗΜΕΡΕΣ. ΤΟ C. JEJUNI ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ C. ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟΥ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ C ΑΠ'ΟΤΙ ΣΑΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΕΣ CO2 Η N2 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ -18 ΒΑΘΜΟΥΣ C. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ C. JEJUNI ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΙΦΤΕΚΙΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΙΤΕ CO2 ΕΙΤΕ N2. ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ C. JEJUNI ΣΤΟΥ -18 ΒΑΘΜΟΥΣ C ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟΥ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΔΡΑΣΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΤΡΟ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

IN THIS RESEARCH THE BEHAVIOR OF CAMPYLOBACTER JEJUNI IN FRESH AND FROZEN MEAT PRODUCTS WAS INVESTIGATED. THE SURVIVAL OF C. JEJUNI IN BEEF HAMBURGERS STOREDAT 4 C DEGREES FOR 15 DAYS, IN CO2 AND N2 MODIFIED ATMOSPHERES AT 4 C DEGREESFOR 60 DAYS AND AT -18 C DEGREES FOR 90 DAYS WAS EXAMINED. THE STATISTICAL ANALYSIS DEMONSTRATED THAT THE INACTIVATION OF THE C. JEJUNI POPULATIONS IN THE SAMPLES STORED AT 4 C DEGREES WAS GREATER THAN THAT OF THE SAMPLES STORED ATCO2 OR N2 MODIFIED ATMPSHERES AS WELL AS AT -18 C DEGREES (P<=0.05). THE DATA WERE ALSO SWOWED THAT THERE WAS NO SIGNIFICANT DIFFERENCE (P>0.05) IN THE POPULATIONS REDUCTION BETWEEN C. JEJUNI STRAINS WHEN THE PRODUCTS KEPT IN CO2 ORN2 ATMOSPHERES. IT WAS DEMONSTRATED THAT THE C. JEJUNI POPULATIONS REDUCED FASTER IN THE SAMPLES PRESERVED IN MODIFIED ATMOSPHERES THAN THOSE PRESERVED AT -18 C DEGREES.
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/9102
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/9102
Εναλλακτικός τίτλος
BEHAVIOR OF CAMPYLOBACTER JEJUNI IN FRESH AND FROZEN PRODUCTS (HAMBURGERS)
Συγγραφέας
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ
Ημερομηνία
1996
Ίδρυμα
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών. Τμήμα Κτηνιατρικής. Τομέας Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωϊκής Προελεύσεως
Εξεταστική επιτροπή
ΚΟΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΣΑΡΡΗΣ ΚΡΙΤΩΝ
ΜΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΓΕΝΗΓΙΩΡΓΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΑΡΕΛΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Επιστημονικό πεδίο
Γεωργικές Επιστήμες
Κτηνιατρική
Λέξεις-κλειδιά
ΚΑΤΑΨΥΓΜΕΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ; ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ; Υγιεινή
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά