HLA συμβατότητα συζύγων και ανοσολογικής αιτίας αναπαραγωγική αδυναμία
Περίληψη
Εισαγωγή: Το ανοσοποιητικό σύστημα της μητέρας έχει σημαντικό ρόλο στην επιτυχή εμφύτευση του εμβρύου και στη διατήρηση της εγκυμοσύνης. Η παρούσα μελέτη είχε ως στόχο να διερευνήσει το ανοσολογικό προφιλ της μητέρας (ποσοστό των κυττάρων φυσικών δολοφόνων [NK] και την αναλογία CD4/CD8 [προσδιορισμός ομάδας] στα λεμφοκύτταρα του περιφερικού αίματος) και την κατανομή των αλληλόμορφων HLA (Human Leukocyte Antigen)-DQA1 σε υπογόνιμα ζευγάρια. Μέθοδος: Αυτή η συγχρονική μελέτη περιελάμβανε 78 γυναίκες που είχαν υποστεί τουλάχιστον δύο αυτόματες αποβολές και 110 γυναίκες με ιστορικό επαναλαμβανόμενων αποτυχιών εμφύτευσης μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) ή ενδοκυτταροπλασματική έγχυση σπέρματος (ICSI) και εμβρυομεταφορά (ET) (αποτυ
HLA συμβατότητα συζύγων και ανοσολογικής αιτίας αναπαραγωγική αδυναμία
Περίληψη
Εισαγωγή: Το ανοσοποιητικό σύστημα της μητέρας έχει σημαντικό ρόλο στην επιτυχή εμφύτευση του εμβρύου και στη διατήρηση της εγκυμοσύνης. Η παρούσα μελέτη είχε ως στόχο να διερευνήσει το ανοσολογικό προφιλ της μητέρας (ποσοστό των κυττάρων φυσικών δολοφόνων [NK] και την αναλογία CD4/CD8 [προσδιορισμός ομάδας] στα λεμφοκύτταρα του περιφερικού αίματος) και την κατανομή των αλληλόμορφων HLA (Human Leukocyte Antigen)-DQA1 σε υπογόνιμα ζευγάρια. Μέθοδος: Αυτή η συγχρονική μελέτη περιελάμβανε 78 γυναίκες που είχαν υποστεί τουλάχιστον δύο αυτόματες αποβολές και 110 γυναίκες με ιστορικό επαναλαμβανόμενων αποτυχιών εμφύτευσης μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) ή ενδοκυτταροπλασματική έγχυση σπέρματος (ICSI) και εμβρυομεταφορά (ET) (αποτυνότητα υψηλής (>50%) συμβατότητας HLA-DQA1 σε σύγκριση με τα ζευγάρια στα οποία κανένας από τους συζύγους δεν ήταν φορέας του αλληλόμορφου στην ομάδα των αποβολών (OR = 24,3, 95% CI: 3,0 έως 198,9, p<0,001) και στην ομάδα αποτυχίας IVF-ET (OR = 10,5, 95% CI: 2,2 έως 49,8, p<0,001). Συμπέρασμα: Ο περιφερικός πληθυσμός NK (%) και ο λόγος CD4/CD8, καθώς και ο επιπολασμός του αλληλόμορφου HLA-DQA1*5, ήταν αυξημένοι σε γυναίκες με επαναλαμβανόμενες αποβολές και αποτυχίες IVF-ET. Επιπλέον, αυτά τα ζευγάρια με αρνητικά αποτελέσματα αναπαραγωγής είχαν υψηλό ποσοστό ομοιότητας του αλληλόμορφου HLA-DQA1. Η παρουσία του αλληλόμορφου HLA-DQA1*5 στους συζύγους συσχετίστηκε στενά με τη συνολική συμβατότητα HLA-DQA1 του ζευγαριού, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατος δείκτης για την αξιολόγηση της συνολικής ανοσολογικής συμβατότητας υπογόνιμων ζευγαριών.-error-callback')
// });
//});
};
="10442/15305" /> Περίληψη σε άλλη γλώσσα
dden" name="userFirstName" value=""/>![]() | |
![]() | Κατεβάστε τη διατριβή σε μορφή PDF (3.58 MB)
(Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μετά από δωρεάν εγγραφή)
|
Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
|
Στατιστικά χρήσης

ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.

ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.