Μελέτη της επίδρασης του παλλόμενου ηλεκτρικού πεδίου στην παραγωγή ποτών

Περίληψη

Στόχος της διατριβής αυτής είναι να διερευνήσει αν η ηλεκτροδιαπερατότητα που προκαλεί η τεχνική της PEF στα μικροβιακά, φυτικά ή και ζωικά κύτταρα είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για την εκχύλιση. Μέχρι στιγμής η τεχνική της PEF χρησιμοποιούνταν κυρίαρχα για την αποστείρωση ή γενικά τη διάσπαση του κυττάρου. Με τη χρήση της PEF επιδιώκεται η απομόνωση σημαντικών ενώσεων από διάφορους ιστούς, οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα απαιτούσαν μεγαλύτερους χρόνους και μεγαλύτερη ενέργεια για να απομονωθούν ή θα καταστρέφονταν. Είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσε να μελετηθεί το σύνολο των ενώσεων που επηρεάζονται από την PEF. Έτσι, σημαντικές ενώσεις θα θεωρήσουμε τις αρωματικές ενώσεις που εκχυλίζονται στα ποτά κατά τη ζύμωση από το περιβάλλον τους, όπως π.χ. από το ξύλο βαρελιού ή από τους μικροοργανισμούς που συμμετέχουν στη ζύμωση ή από πρόσθεση φυτικών ιστών που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται στα ποτά, όπως ο λυκίσκος στον ζύθο. Θα θεωρήσουμε ακόμα τις φαινολικές ουσίες που έχουν ιδιαίτερο εν ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

The aim of this thesis is to investigate whether the electropermeability caused by the PEF technique in microbial, plant or even animal cells can be used for extraction. So far, the PEF technique has been predominantly used for sterilization, or in general, cell disruption. The use of PEF seeks to isolate important compounds from various tissues, which under other conditions would require longer times and more energy to be isolated or be destroyed. It is obvious that not all compounds affected by PEF could be studied. So we will consider important the aromatic compounds that are extracted in the drinks during fermentation from their environment such as the wood of the barrel, or from the microorganisms involved in fermentation, or from the addition of plant tissues traditionally used in beverages such as hops in beer. We will also consider the phenolic substances that are of particular interest to human health such as catechins, tannins, anthocyanins which are found in the by-products ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/54354
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/54354
ND
54354
Εναλλακτικός τίτλος
Study of the effect of the pulsating electric field on the production of beverages
Συγγραφέας
Ντουρτόγλου, Γεώργιος (Πατρώνυμο: Βασίλειος)
Ημερομηνία
2023
Ίδρυμα
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Σχολή Επιστημών Τροφίμων. Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών
Εξεταστική επιτροπή
Ταταρίδης Παναγιώτης
Χατζηλαζάρου Αρχοντούλα
Λαλάς Σταύρος
Παρασκευόπουλος Ιωάννης
Σκουρολιάκου Αικατερίνη
Μακρής Δημήτριος
Αραπίτσας Παναγιώτης
Επιστημονικό πεδίο
Επιστήμες Μηχανικού και ΤεχνολογίαΆλλες Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογίες ➨ Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων
Λέξεις-κλειδιά
Παλλόμενο ηλεκτρικό πεδίο; Βελτιστοποίηση; Στελέχη ζυμών; Εκχύλιση; Βιωσιμότητα
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
εικ., πιν., σχημ., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)