Αποθήκευση πατάτας: Επίδραση του αιθυλενίου και του 1-mcp στην ποιότητα και τη βιοχημεία της πατάτας

Περίληψη

Οι πατάτες καταναλώνονται ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε πολλές άλλες χώρες. Υπάρχει μια συνεχής ζήτηση για πατάτες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τους λιανοπωλητές, έτσι ώστε αρκετές μετασυλλεκτικές τεχνολογίες να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη αυτής της ζήτησης. Η φύτρωση είναι το κύριο φαινόμενο που επηρεάζει τόσο την ποιότητα όσο και την εμπορευσιμότητα των πατατών κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας αποθήκευση. Χρησιμοποιούνται ευρέως διάφορα μέσα καταστολής της βλάστησης (π.χ. maleic hydrazide και χλωροπροφάμη), αλλά υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την τοξικότητά τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. αναζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις. Συνεχής έκθεση των κονδύλων πατάτας σε αιθυλένιο (συνήθως 10 μL L-1) κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Ρύθμισης Χημικών Προϊόντων από το 2003. Ακόμη και το αν και οι πατάτες έχουν θεωρηθεί ως μη κλιμακτηριακές, η παρούσα μελέτη είχε ως στόχο να εξετάσει την επίδραση διαφο ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

Potatoes are widely consumed in UK and many other countries. There is a continuous demand for potatoes all year around both from consumers and retailers such that several postharvest technologies are being used to meet this demand. Sprouting is the main phenomenon affecting both the quality and marketability of potatoes during long term storage. Several sprout suppressants are widely used (e.g. maleic hydrazide and chloropropham, but there are concerns over their toxicity such that alternatives have been sought. Continuous exposure of potato tubers to ethylene (usually 10 μL L-1) during storage was approved by the Chemicals Regulation Directorate since 2003. Even though potatoes have been regarded as non climacteric, this study aimed to examine the effect of different ethylene regimes in combination with or without 1-methylcyclopropene on physiological, biochemical and mechanical characteristics of a selection of important UK cultivars. In 2008-2009, ten potato cultivars were examined ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/50789
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/50789
ND
50789
Εναλλακτικός τίτλος
Storage of potatoes: effects of ethylene and 1-mcp on potato tuber quality and biochemistry
Συγγραφέας
Φουκαράκη, Σοφία (Πατρώνυμο: Γεώργιος)
Ημερομηνία
2012
Ίδρυμα
Cranfield university
Εξεταστική επιτροπή
Terry Leon Alexander
Maghan Naresh
Tonutti Pietro
Επιστημονικό πεδίο
Γεωπονικές Επιστήμες και ΚτηνιατρικήΓεωπονία, Δασολογία και Αλιεία ➨ Γεωπονία, γενικά
Λέξεις-κλειδιά
Πατάτα; Βιοχημεία; Αιθυλένιο
Χώρα
Ηνωμένο Βασίλειο
Γλώσσα
Αγγλικά
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)