Μέτρηση επιπέδων ενυδάτωσης σε δείγμα του ελληνικού πληθυσμού

Περίληψη

Η ενυδάτωση αντανακλά την ισορροπία μεταξύ της πρόσληψης και της απώλειας νερού. Η πρόσληψη νερού προέρχεται κατά περίπου 20% από τη συνεισφορά των στερεών τροφίμων και κατά 80% από τη συνεισφορά των ροφημάτων και του πόσιμου νερού. Οι απώλειες νερού αποτελούνται κυρίως από τις απώλειες μέσω της απέκκρισης του νερού στα ούρα, στην αναπνευστική οδό, τα κόπρανα και τον ιδρώτα. Οι στόχοι αυτής της μελέτης ήταν: 1. Η αξιολόγηση των επιπέδων ενυδάτωσης με τη μέτρηση ουρολογικών και αιματολογικών δεικτών και η εκτίμηση της πρόσληψης νερού σε δείγμα του υγιούς ενήλικου πληθυσμού της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Γερμανίας, 2. Η μελέτη των διακυμάνσεων των επιπέδων ενυδάτωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας σε δείγμα του ελληνικού πληθυσμού, 3. Η ερμηνεία των επιπέδων νατρίου και καλίου στα ούρα ως δείκτης ενυδάτωσης αλλά και ως δείκτης πρόσληψης νατρίου και καλίου σε δείγμα του ελληνικού πληθυσμού, 4. Η συνεισφορά των ροφημάτων (συμπεριλαμβανομένου του πόσιμου νερού) στην πρόσληψη νερού σε δείγμα ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

Hydration reflects the balance between water intake and loss. Water intake includes, approximately, 20% contribution of water from solid foods and 80% contribution of water from beverages and drinking water. Water loss consists mainly from excretion of water in urine, respiratory water, feces and sweat. The objectives of this study were: 1. The assessment of hydration status by measuring urinary and hematological hydration indices and the estimation of water intake in a sample of healthy adult population of Greece, Spain and Germany, 2. Fluctuations of levels of hydration during the day in a sample of healthy Greek adults, 3. The interpretation of urinary sodium and potassium levels as a hydration index but also as indices of sodium and potassium intake in a sample of healthy Greek adults, 4. The contribution of beverages (including drinking water) to water intake in a sample healthy Greek adults. Participants recorded their food and drink consumption for seven consecutive days. Moreov ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/45964
ND
45964
Εναλλακτικός τίτλος
Levels of hydration in a sample of the greek population
Συγγραφέας
Αθανασάτου, Αδελαΐδα του Αναστάσιος
Ημερομηνία
2019
Ίδρυμα
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σχολή Τροφίμων Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης. Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου. Εργαστήριο Χημείας και Ανάλυσης Τροφίμων. Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου
Εξεταστική επιτροπή
Καψοκεφάλου Μαρία
Ζαμπέλας Αντώνιος
Παναγιωτάκος Δημοσθένης
Τσίγκος Κωνσταντίνος
Ματάλα Αντωνία
Πρωτόπαππας Αθανάσιος
Πολυχρονόπουλος Ευάγγελος
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές Επιστήμες
Βιολογία
Λέξεις-κλειδιά
Δείκτες ενυδάτωσης; Επταήμερα ημερολόγια καταγραφής; Εικοσιτετράωρη συλλογή ούρων; Πρόσληψη νερού
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
279 σ., εικ., πιν., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)