Αλληλούχηση των γονιδιωμάτων lactobacillus zymae, lactobacillus acidipiscis και Lactobacillus rennini: φυσιολογικές, εξελικτικές και τεχνολογικές προεκτάσεις

Περίληψη

Τα οξυγαλακτικά βακτήρια είναι μία από τις πιο σημαντικές ομάδες βακτηρίων για τη βιομηχανία. Τα βακτήρια αυτά χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τροφίμων και ζωοτροφών,στη βελτίωση της υγείας του ανθρώπου και των ζώων, στην παραγωγή μακρομορίων,ενζύμων και διαφόρων μεταβολιτών. Τα τελευταία χρόνια, η αλληλούχιση όλο και περισσότερων οξυγαλακτικών βακτηρίων καθώς και η ανάλυσή τους με εργαλεία βιοπληροφορικής μας έχει προσφέρει πρωτοφανείς ευκαιρίες για να ανακαλύψουμε σημαντικά χαρακτηριστικά των βακτηρίων αυτών. Η αλληλούχιση ολόκληρων γονιδιωμάτων μπορούν να παρέχουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το τεχνολογικό και το προβιοτικό δυναμικό ενός στελέχους. Επιπλέον, η γονιδιωματική ανάλυση ενός στελέχους ή η συγκριτική γονιδιωματική ανάλυση μεταξύ φυλογενετικά κοντινών (ή μη) στελεχών/ειδών μπορεί να προσφέρει σημαντικές γνώσεις, όπως η βακτηριακή ποικιλομορφία και η προσαρμογή σε ποικίλους οικολογικούς θώκους. Στα πλαίσια της παρούσας διδακτορικής διατριβής, τρία "άγρια" στελέχη οξυγα ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

Lactic acid bacteria (LAB) are one of the most industrially important groups of bacteria. They are used in a variety of ways, including food and feed production, health improvementin humans and animals, and production of macromolecules, enzymes and variousmetabolites. In recent years, the genome sequencing of LAB is booming and the increasedamount of published genomics data brings unprecedented opportunity for us to reveal theimportant traits of LAB. Whole-genome sequences can provide significant informationconcerning the technological and probiotic potential of a strain. Furthermore, genomicanalysis of a strain or comparative genomics among closely related (or not) strains/speciescould deliver important knowledge, such as bacterial diversity and adaptation to diverse ecological niches. In the course of the present thesis, three “wild” LAB strains, namely Lactobacillus zymae ACA-DC 3411, Lactobacillus rennini ACA-DC 565 and Lactobacillus acidipiscis ACA-DC1533, isolated from traditiona ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/45035
ND
45035
Εναλλακτικός τίτλος
Whole genome sequencing of the lactic acid bacteria lactobacillus zymae, lactobacillus acidipiscis and lactobacillus rennini: physiological, evolutionary and technological implications
Συγγραφέας
Κάζου, Μαρία του Αλέξανδρος
Ημερομηνία
2018
Ίδρυμα
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σχολή Τροφίμων Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης. Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
Εξεταστική επιτροπή
Τσακαλίδου Ευθυμία
Νυχάς Γεώργιος - Ιωάννης
Βοργιάς Κωνσταντίνος
Ηλιόπουλος Ηλίας
Πανάγου Ευστάθιος
Οιχαλιώτης Κωνσταντίνος
Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές Επιστήμες
Βιολογία
Λέξεις-κλειδιά
Οξυγαλακτικά βακτήρια; Lactobacillus; Γονιδιωματική; Συγκριτική γονιδιωματική; Αλληλούχηση ολόκληρου γονιδιώματος
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Αγγλικά
Άλλα στοιχεία
283 σ., πιν., σχημ., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)