Σύνθετη Αναζήτηση






     
Αποτελέσματα/σελίδα  |  Ταξινόμηση ανά Σε σειρά
Αποτελέσματα για 1-10 από 819

ΗμερομηνίαΤίτλοςΣυγγραφέαςΚείμενο Διατριβής
2024Μελέτη των μοριακών και βιοχημικών μηχανισμών προσαρμογής των μικροφυκών σε αβιοτικές καταπονήσειςΚωλέττη, Αικατερίνη Κ.
2024Παραγωγή μικροβιακών ελαίων, ενδοπολυσακχαριτών και πολυολών κατά την αύξηση ζυμών σε υποστρώματα με βάση την ακάθαρτη γλυκερόλη, υποπροϊόν της διεργασίας παραγωγής καυσίμου τύπου βιοντίζελΦιλιππούση, Ροζανίνα Α.
2023Αξιοποίηση οργανικών υγρών αποβλήτων με τη χρήση βιοδιυλιστηρίου μικροφυκών μέσω ετερότροφης και μικτότροφης καλλιέργειας για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας: -: -Κορόζη, Ευαγγελία Δ.
2023Απομόνωση και ταυτοποίηση ενδοφυτικών ριζοβακτηρίων από φυμάτια καλλιεργούμενων ψυχανθών και αξιολόγηση της βιολογικής δράσης τους στην ανάπτυξη των φυτών: -: -Ευσταθιάδου, Ευδοξία Μ.
2023Biorefinery development using winery waste streams processed via novel lignocellulose pretreatment technologies and industrial fermentations for the production of bioeconomy productsΦιλιππή, Αικατερίνη Ν.
2023Διερεύνηση του ρόλου των γονιδίων του πρωτογενούς μεταβολισμού στην ανθεκτικότητα των φυτών στο μύκητα Fusarium oxysporumΚαλογεροπούλου, Ελένη Ν.
2023Μελέτη της παραλαβής πηκτινών από απόβλητα εσπεριδοειδών και της αξιοποίησής τους ως λειτουργικά συστατικά από τη βιομηχανία τροφίμωνΖιώγα, Μαριάνθη Κ.
2023Η επίδραση της λίπανσης και της πυκνότητας σποράς στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαίου του μαύρου σιναπιού (Brassica nigra (L.) Koch) για φαρμακευτική χρήσηΚαρυδόγιαννη, Στέλλα Μ.
2023Ενσωμάτωση του συμπροϊόντος της αναστροφής των φάσεων του πρόβειου γάλακτος στη διαδικασία της τυροκόμησης ενός καινοτόμου πρόβειου ημίσκληρου τυριού με ιδιαίτερα διατροφικά χαρακτηριστικά: συμβολή στην ανάπτυξη αειφόρων κυκλικών παραγωγικών διαδικασιών στον γαλακτοκομικό τομέαΣακκάς, Λάμπρος Κ.
2023Πρόγραμμα πολυπαραγοντικής παρέμβασης σε οικογένειες με υπέρβαρα ή παχύσαρκα παιδιά ηλικίας 8 - 12 ετών στην ΕλλάδαΒαραγιάννης, Παναγιώτης Α.