ΕΝΖΥΜΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΜΦΙΦΙΛΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΑΚΧΑΡΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΡΙΣΙΜΑ ΑΕΡΙΑ

Περίληψη

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Η ΕΝΖΥΜΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΜΦΙΦΙΛΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΑΚΧΑΡΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΡΙΣΙΜΑ ΑΕΡΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝΕΝΖΥΜΩΝ Β-ΓΛΥΚΟΖΙΔΑΣΗ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΗ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΡΓΑΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΝΖΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΕ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΖΥΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΛΚΥΛΟΓΛΥΚΟΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΜΕ Β-ΓΛΥΚΟΖΙΔΑΣΗ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟΣΟ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΔΙΑΛΥΤΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΕΡΚΡΙΣΙΜΟ CO_2. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΥΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΑΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ, ΕΝΩ ΤΟ ΥΠΕΡΚΡΙΣΙΜΟ CO_2 ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ON-LINE ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΛΟΓΩ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ. Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΖΥΜΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

IN THIS STUDY THE ENZYMATIC SYNTHESIS OF AMPHIPHICIS SUGAR DERIVATIVES IN VON LONVENTIONAL MEPIA HAS BEEN STUDIED. THE POSSIBILITY TO APPLY ENZYMES IN BLORGANIC YNTESIS HAS BEEN ESTABLISHED B-GLUCOSIDASES, FROM ALMONDS AND FUMGUS FUSARITUM OXYSPORUM, AND LIPASES, FROMCANDIDA SPECIES, HAVE BEEN USED TO SYNTESISEALKYLGCOSIDES AND SUGAR ESTERS, RESPECTIVELY. BOTH ENZYMES HAVE PROVED TO BESTABLE BOTH IN ORGANIC SOLVENTS AND SUPERCRITICAL CO_2. THE INACTIVATION MECHNISM OF B-GLUCOSIDASE HAS BEEN DETERMINED DIFFERENT FACTORS AFFECTING ENZYMESTABILITY HAVE BEEN STUDIED. FURTER ON, ENZYMATIC SYNTHESIS HAS BEEN CARRIEDOUT IN BOTH SYSTEMS REFERE TO ABOVE ORGANIC SOLVENTS ARE EASIER TO HANDLE WHERE AS SUPERCRITICAL C0_2 OFFERS THE POSSIBILITY OF ON-LINE PRODUCT PURIFICATION AND IS CHARACTERISED BY BETTER PHYSILOMEMICAL PORPERTIEW REACTION YIELD IS COMPARABLE IN BOTH SYSTEMS. FINALLY,ENZYMES SPECIPILYTY AND SELECTIVITY AS WELL AS EFFECT OF WATER ACTIVITY, CEMPERATURE AND ON ENNZYMAT ...
περισσότερα
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/9152
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/9152
Εναλλακτικός τίτλος
ENZYMATIC SYNTHESIS OF AMPHIPHILIC SUGAR DERIVATIVES IN ORGANIC SOLVENTS AND SURERCRITICAL GASES
Συγγραφέας
ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΚΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Ημερομηνία
1997
Ίδρυμα
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Τμήμα Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης. Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων. Εργαστήριο Τεχνολογίας Βιοσυστημάτων
Εξεταστική επιτροπή
ΚΟΛΙΣΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ
ΣΕΚΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΠΥΡΕΛΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΤΖΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Επιστημονικό πεδίο
Μηχανική & Τεχνολογία
Επιστήμες Χημικού Μηχανικού
Λέξεις-κλειδιά
ΑΕΡΙΑ; ΓΛΥΚΟΖΥΠΙΩΣΗ; Διαλύτες; Ένζυμα; ΕΝΖΥΜΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ; ΕΣΤΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΩΝ; Μη συμβατικά συστήματα; Σάκχαρα
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά