Milk protein-carbohudrate interactions in sterilised milk products

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

The present work deals with the nature of milk-protein carbohydrate interactions during the heat treatment of milk. Starches of different botanical origin were added (0.5-1.5% w/w) to milk (9% TS or 22% TS) and the mixtures were preheated at 70°C to ensure gelatinization of the starch granules. The heat stability of the milk-starch mixtures was defined as the time required for the coagulation of the milk proteins to occur on heating at 140°C (skim milk of 9% TS) or at 120°C (concentrated milk 22% TS), over the pH range, 6.5-7.1. On addition of native starches there was a reduction in the coagulation time of milk. The various starches hadsimilar effects on the coagulation time of milk, the destabilisation being proportional to the amount of starch added. The destabilisation of milk was not associated either with the amylose to amylopectin ratio of the starches sor to the granular structure of the starch. Further experiments probed the effects on heat stability of changing the molecular ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/4080
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/4080
ND
4080
Συγγραφέας
Τζιμπουλά, Αθηνά (Πατρώνυμο: Γεώργιος)
Ημερομηνία
1990
Ίδρυμα
University of Strathclyde. Faculty of Science. Department of Bioscience and Biotechnology
Εξεταστική επιτροπή
Muir D. D.
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές ΕπιστήμεςΒιολογία ➨ Βιοτεχνολογία
Χώρα
Ηνωμένο Βασίλειο
Γλώσσα
Αγγλικά
Άλλα στοιχεία
ix, 324 σ., πιν., σχημ., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)