ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΩΝ ΙΧΘΥΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Περίληψη

ΕΞΕΤΑΣΘΗΚΑΝ 268 ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΩΝ ΙΧΘΥΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ 218 ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 50 ΞΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ. ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΑΝ 7 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΙΧΘΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΚΑΠΝΙΣΗ, ΨΥΧΡΗ ΚΑΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΞΥΔΙ, ΙΣΧΥΡΗ ΑΛΑΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΛΑΔΙ, ΜΕΤΡΙΑ ΑΛΑΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΛΑΔΙ, ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΙΠΑΣΤΩΣΗ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΩΝΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΗΤΑΝ: ΥΓΡΑΣΙΑ% (Χ) 33 ΜΕΧΡΙ 60 ΚΑΙ 47 ΜΕΧΡΙ 60, NACL% (X) 3 ΜΕΧΡΙ 18 KAI 6 ΜΕΧΡΙ 12, AW<0.74 ΜΕΧΡΙ Σ. 95 ΚΑΙ 0.81 ΜΕΧΡΙ 0.93 ΚΑΙ ΡΜ (Χ) 5.9 ΜΕΧΡΙ 6.2 ΚΑΙ 6.2 ΜΕΧΡΙ 6.4 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΗΤΑΝ: Ο.Μ.Χ. (Χ) 6.8 Χ 102/G ΜΕΧΡΙ 1.0Χ 10 5/G ΚΑΙ 80/G ΜΕΧΡΙ 3,8 Χ 10 4/G, ΨΥΧΡΟΤΡΟΦΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ (Χ) 2.1 Χ 10 2/G ΜΕΧΡΙ 1.9 Χ 10 4/G ΚΑΙ 30/G ΜΕΧΡΙ 2.2 Χ 10 4/G, ΑΛΑΤΟΑΝΤΟΧΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ (Χ) 9 Χ 10/G ΜΕΧΡΙ 6.5 X 10 3/G ΚΑΙ 30/G ΜΕΧΡΙ 1.2 Χ 10 3/G ΑΝΤ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

IN THE PRESENT RESEARCH, THE HYGIENIC QUALITY OF PRESERVED FISH MARKETED IN GREECE WAS STUDIED. WE EXAMINED TOTALLY 268 SAMPLES, OUT OF WHICH 218 WERE OF GREEK ORIGIN AND 50 WERE OF FOREIGN ORIGIN, OF THE 218 SAMPLES OF GREEK ORIGIN 40 WERE HOT SMOKED, 45 WERE COLD SMOKED, 20 WERE COLD SMOKED AND PRESERVED IN OIL AND VINEGAR. 36 WERE DEHYDRATED FISH, 15 WERE HEAVY SALTED AND PRESERVED INOIL, 27 WERE MILD SALTED AND PRESERVED IN OIL AND 35 WERE SALTED FISH. THE PRESERVED FISH OF FOREIGN ORIGIN WERE ALL SMOKED FISH. ENUMERATION OF VARIOUS MICROBIAL INDICES, RESEARCH FOR THE MAIN PATHOGENS AS WELL AS DETERMINATION OF SOME PHYSICOCHEMICAL PARAMETERS WERE CARRIED OUT. (SHORTENED)
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/0090
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/0090
Εναλλακτικός τίτλος
INVESTIGATION OF THE HYGIENIC QUALITY OF PRESERVED FISH IN GREECE
Συγγραφέας
ABRAHIM, AMIN
Ημερομηνία
1986
Ίδρυμα
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών. Τμήμα Κτηνιατρικής
Εξεταστική επιτροπή
ΠΑΝΕΤΣΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Επιστημονικό πεδίο
Γεωργικές Επιστήμες
Κτηνιατρική
Λέξεις-κλειδιά
ΑΛΙΠΑΣΤΑ ΙΧΘΥΕΣ; ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟΙ ΙΧΘΥΕΣ; Δημόσια υγεία; Ιχθυηρά; ΚΑΠΝΙΣΤΟΙ ΙΧΘΥΕΣ; Μικροβιολογία; Τεχνολογία; ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
120 σ.