ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΛΙΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

Περίληψη

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ: 1) Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ 81/82 ΚΑΙ 87/88.2) Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ. 3) Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ. 4) Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝΛΙΠΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΩΝ ΕΓΚΥΡΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ 81/182 ΚΑΙ 87/88. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΣΤΑΔΙΑΚΗΣ, ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ, ΤΥΧΑΙΑΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΣΜΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ 0.2%. ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ 81/82 ΚΑΙ ΤΟΥ 87/88 ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 6.037 ΚΑΙ 6.486 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SPSS/PC+. ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

GREEK HOUSEHOLD BUDGET SURVEYS (HBS) RAW DATA OF 81/82 AND 87/88 HAVE BEEN ANALYSED IN ORDER TO: 1) STUDY LIPIDS AVAILABILITY. 2) STUDY CHANGES OVER TIME OFFOODS AND PARTICULARLY LIPIDS AVAILABILITY. 3) COMPARE HBS FOOD AVAILABILITY DATA WITH DATA FROM OTHER SURVEYS. 4) COMPARE HBS LIPDS AVAILABILITY WITH RELEVANT DATA FROM OTHER NATIONAL OR INTERNATIONAL SOURCES. THE MATERIAL CONSISTED OF HBS NUTRITIONAL AND DEMOGRAPHIC DATA OF 81/82 AND 87/88. A MULTISTAGE STRATIFIED RANDOM SAMPLING HAS BEEN USED AND A REPRESENTATIVE SAMPLE OF GREEK HOUSEHOLD WAS COVERED. THE SAMPLING FRACTION WAS 0.2% AND A TOTAL NUMBER OF 6.037AND 6.486 HOUSEHOLDS PARTICIPATED IN THE SURVEYS OF 81/82 AND 87/88 RESPECTIVELY. THE STATISTICAL PACKAGE SPSS/PC+ HAS BEEN USED FOR THE DATA ANALYSIS. THE GREEK DIET HAS PRESERVED MANY CHARACTERISTICS OF THE TRADITIONAL MEDITERRANEAN DIET, WHICH ARE THE HIGH CONSUMPTION OF FRESH FRUITS AND VEGETABLES, BREAD AND OLIVE OIL. ON THE OTHER HAND INFLUENCES OF THE WE ...
περισσότερα
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/6112
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/6112
Εναλλακτικός τίτλος
CHANGES OVER TIME OF THE LIPIDS AVAILABILITY IN GREECE IN THE CONTEXT OF THE TOTAL CONSUMER PATTERN
Συγγραφέας
Βασιλάκου, Ναΐρ-Τώνια
Ημερομηνία
1995
Ίδρυμα
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Ιατρικής
Εξεταστική επιτροπή
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΜΑΝΤΑΚΗ ΥΒΟΝΝΗ
ΚΑΛΑΠΟΘΑΚΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
Επιστημονικό πεδίο
Ιατρική & Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά
Διαθεσιμότητα τροφίμων; Διατροφικές συνήθειες; Ελαιόλαδο; Ελλάδα; ΕΡΕΥΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ; Λιπίδια; Μεσογειακή δίαιτα
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά