Στρατηγικές προώθησης και αποδοχής του κρητικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές: η περίπτωση της Γερμανίας

Περίληψη

Τα τελευταία χρόνια το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον γνωρίζει ραγδαίες αλλαγές, οι οποίες έχουν προκύψει εξαιτίας της εξάπλωσης του Covid-19 και κατά επέκταση των επιπτώσεων της πανδημίας. Σε αυτή την νέα μετά-πανδημική εποχή, η οποία βρίσκεται ακόμα στα αρχικά της στάδια, οι καταναλωτικές συνήθειες φαίνεται να κατευθύνονται σε τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας. Για αυτό τον λόγο, η ζήτηση του ελαιόλαδου ολοένα και αυξάνεται, με τις προβλέψεις να καταδεικνύουν πως αυτή η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια, αφού το ελαιόλαδο ανήκει στην κατηγορία των τροφίμων τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη παγκόσμια ζήτηση. Η Κρήτη είναι μια από τις μεγαλύτερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, με το κρητικό ελαιόλαδο να είναι παγκοσμίου φήμης λόγω της εξαιρετικής ποιότητας του. Ο τομέας των εξαγωγών του ελαιόλαδου είναι υψίστης σημασίας όχι μόνο για την ενδυνάμωση της αναγνωρισιμότητας του κρητικού ελαιόλαδου στη διεθνή αγορά, αλλά και για την τόνωση της περιφερε ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

In recent years, the global economic environment has undergone rapid changes, which have occurred due to the spread of Covid-19 and the consequent effects of the pandemic. In this new post-pandemic era, which is still in its infancy, consumer habits seem to be directed towards foods of high nutritional value and quality. For this reason, the demand for olive oil is growing, with forecasts showing that this upward trend will continue in the coming years. Olive oil belongs to the category of foods that are in increased global demand. The purpose of this thesis is to research the promotion and acceptance strategies of Cretan olive oil. To investigate this, two quantitative surveys are conducted. The first research concerns export trade policies followed by companies and cooperatives that export Cretan olive oil. The purpose of this research is to investigate the export trading policies pursued by companies and cooperatives that export Cretan olive oil. The aim is therefore to investigate ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/56155
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/56155
ND
56155
Εναλλακτικός τίτλος
Promotion and acceptance strategies of Cretan olive oil: the case of Germany
Συγγραφέας
Λαμπρινίδου, Φανή (Πατρώνυμο: Παναγιώτης)
Ημερομηνία
2023
Ίδρυμα
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος. Τμήμα Γεωπονίας
Εξεταστική επιτροπή
Σέμος Αναστάσιος
Τσακιρίδου Ευθυμία
Σεργάκη Παναγιώτα
Μιχαηλίδης Αναστάσιος
Νάτος Δημήτριος
Πολύμερος Κωνσταντίνος
Ράπτου Ελένη
Επιστημονικό πεδίο
Γεωπονικές Επιστήμες και ΚτηνιατρικήΓεωπονία, Δασολογία και Αλιεία ➨ Γεωπονία, γενικά
Λέξεις-κλειδιά
Εξαγωγικό εμπόριο; Κρητικό ελαιόλαδο; Στρατηγικές προώθησης; Εξαγωγές
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
πιν., σχημ., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)