Οικονομική βιωσιμότητα τουριστικών επιχειρήσεων πλήρους εξυπηρέτησης (All Inclusive): μία μεθοδολογία βελτιστοποίησης εκτίμησης κόστους στον επισιτιστικό τομέα (F&B)

Περίληψη

Η παρούσα διδακτορική διατριβή επιχειρεί την εξέταση των ευρύτερων θεματικών ενοτήτωντου τουρισμού και του ξενοδοχειακού κλάδου, καθώς και των ιδιαιτεροτήτων του συστήματοςπλήρους εξυπηρέτησης (All Inclusive - Α.Ι.).Στο θεωρητικό μέρος γίνεται μια καταγραφή - επισκόπηση στα επικαιροποιημένα στατιστικάστοιχεία του τουρισμού καθώς και μια αναφορά του συστήματος πλήρους εξυπηρέτησης (Α.Ι.),για να αποσαφηνιστούν οι ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του. Επιπλέον, δίνεται έμφασηστην οργάνωση και στη διοίκηση των επισιτιστικών τμημάτων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων,καθώς και στις έννοιες της οικονομικής βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, με μια πρότασηκριτηρίων που οδηγούν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη βιώσιμη οικονομική διαχείριση.Η παρούσα διατριβή μνημονεύει και αναδεικνύει σημαντικά κριτήρια αξιολόγησης καιεπιλογής των προμηθευτών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Ειδικότερα, η διατριβήδιερεύνησε τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή προμηθευτή στις ελληνικέςξενοδοχειακές επιχειρήσει ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

This PhD Thesis focuses on the examination of the broader issues of tourism and the hotelindustry, as well as the specifics of the full service (All Inclusive - A.I.) system.In the theoretical part, an overview of the up-to-date statistics of tourism and a reference tothe full service system (A.I.) is made in order to clarify its peculiarities and characteristics. Inaddition, emphasis is placed on the organization and management of food and beverage divisionsof hotel enterprises as well as on the concepts of economic sustainability of enterprises, with aproposal of criteria that lead hotel enterprises to sustainable economic management.This thesis mentions and highlights important criteria for the evaluation and selection ofsuppliers of hotel enterprises. More specifically, the thesis investigated the factors that influencesupplier selection in Greek hotel companies that operate a food and beverage division. Theresearch can be considered as a first overview in this industry, conducted ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/54656
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/54656
ND
54656
Εναλλακτικός τίτλος
Economic sustainability of full service (All Inclusive) tourism enterprises: an optimization methodology cost estimation in the Food and Beverage (F&B) sector
Συγγραφέας
Βασιλακάκης, Κωνσταντίνος (Πατρώνυμο: Ζαχαρίας)
Ημερομηνία
2023
Ίδρυμα
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών. Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης
Εξεταστική επιτροπή
Σδράλη Δέσποινα
Γιαννίκος Ιωάννης
Ταμπουρατζή Ευθαλία
Τσάρτας Πάρις-Γεώργιος
Μαλινδρέτος Γεώργιος
Κωστάκης Ιωάννης
Σκούλτσος Σοφοκλής
Επιστημονικό πεδίο
Κοινωνικές ΕπιστήμεςΟικονομικά και Επιχειρήσεις ➨ Λογιστική
Λέξεις-κλειδιά
Σύστημα - πακέτο πλήρους εξυπηρέτησης (All Inclusive - Α.Ι.); Κοστολόγηση; οικονομική βιωσιμότητα; αξιολόγηση και επιλογή προμηθευτών; μεθοδολογία βελτιστοποίησης
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
εικ., πιν., σχημ., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)