Ολοκληρωμένη αποτίμηση καταναλωτικών, λειτουργικών, περιβαλλοντικών και διατροφικών στοιχείων της συσκευασίας στη βιομηχανία τροφίμων

Περίληψη

ΓενικάΗ παρούσα διδακτορική διατριβή, στοχεύει στον προσδιορισμό και την αξιολόγηση των στοιχείων συσκευασίας στη βιομηχανία τροφίμων από ένα ολιστικό πρίσμα. Τα ευρήματα της μελέτης δικαιολογούν τα αποτελέσματα πολλών ερευνητικών πρωτοβουλιών ότι η σημασία της συσκευασίας στη βιομηχανία τροφίμων έγκειται στον πολυλειτουργικό και πολύ-επιστημονικό της χαρακτήρα. Τα στοιχεία συσκευασίας των τροφίμων μπο-ρούν να προέλθουν από τη μελέτη της συμβολής των διαφόρων επιστημονικών κλάδων και λειτουργικών τομέων: μάρκετινγκ, logistics/εφοδιαστικής αλυσίδας, τεχνολογίες τροφίμων και το περιβάλλον.ΣκοπόςΗ σημασία της συσκευασίας στη βιομηχανία τροφίμων έγκειται στον πολυλειτουργικό της χαρακτήρα. Τα στοιχεία συσκευασίας μπορούν να προέλθουν από τη μελέτη της συμβολής διαφορετικών επιστημονικών τομέων και λειτουργικών τομέων: μάρκετινγκ, logistics, τεχνολογίες τροφίμων και το περιβάλλον. Αυτή η μελέτη στοχεύει στον εντοπισμό και την αξιολόγηση στοιχείων συσκευασίας στη βιομηχανία τροφίμων από μία ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

GeneralThis study aims to identify and evaluate packaging elements in the food industry from a holistic point of view. Findings of the study justify the results of many research initiatives that the importance of packaging in the food industry lies in its multifunctional nature. Packaging elements of food products can come from studying the contribution of different research disciplines and functional areas: marketing, logistics/supply chain management, food technologies and the environment.PurposeThe importance of packaging in the food industry lies in its multifunctional nature. Packaging elements can come from studying the contribution of different research disciplines and functional areas: marketing, logistics, food technologies, and the environment. This study aims to identify and evaluate packaging elements in the food industry from a holistic point of view.Design/methodology/approachPrimary data are collected through two research initiatives via questionnaires, which were filled ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/50439
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/50439
ND
50439
Εναλλακτικός τίτλος
A holistic appraisal of consumer, operational, environmental and nutritional elements of packaging in the food industry
Συγγραφέας
Κωνσταντόγλου, Αγγελική (Πατρώνυμο: Αρκάδιος)
Ημερομηνία
2021
Ίδρυμα
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ). Σχολή Πολυτεχνική. Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
Εξεταστική επιτροπή
Φωτιάδης Θωμάς
Χατζόγλου Πρόδρομος
Τσιότρας Γεώργιος
Μπουτσούκη Χριστίνα
Βασιλειάδης Χρήστος
Χατζηθωμάς Λεωνίδας
Παπαντωνόπουλος Σωτήριος
Επιστημονικό πεδίο
Κοινωνικές ΕπιστήμεςΟικονομικά και Επιχειρήσεις ➨ Μάρκετινγκ
Λέξεις-κλειδιά
Βιομηχανικό Μάρκετινγκ
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.