Επίδραση της συμπλήρωσης σιτηρέσιων γαλακτοπαραγωγών προβατίνων με τα οριακά αμινοξέα λυσίνη και μεθειονίνη στη γαλακτοπαραγωγή

Περίληψη

Στην παρούσα μελέτη εξετάστηκε η επίδραση της συμπλήρωσης σιτηρεσίου γαλακτοπαραγωγών προβατινών με τα προστατευμένα αμινοξέα, λυσίνη και μεθειονίνη, στη γαλακτοπαραγωγή προβατινών της φυλής Άρτας και μάλιστα καθόλη σχεδόν τη διάρκεια της γαλακτικής περιόδου. Για τη διεξαγωγή του πειράματος χρησιμοποιήθηκαν 18 προβατίνες της φυλής Άρτας, ηλικίας 11 μηνών, οι οποίες βρίσκονταν στον τέταρτο μήνα της κυοφορίας. Τα ζώα πριν την έναρξη του πειράματος κατανεμήθηκαν τυχαία σε 3 ομοιόμορφες ομάδες-επεμβάσεις. Στην επέμβαση Α, η οποία αποτελούσε την ομάδα του μάρτυρα, χορηγήθηκε το βασικό σιτηρέσιο, στην επέμβαση Λ χορηγήθηκε το βασικό σιτηρέσιο το οποίο συμπληρώθηκε με προστατευμένη λυσίνη καθαρότητας 50% σε ποσοστό 0.6% και τέλος στην επέμβαση Μ ομοίως το βασικό συμπληρωμένο με προστατευμένη μεθειονίνη καθαρότητας 50% σε ποσοστό 0.4% του σιτηρεσίου. Πραγματοποιήθηκε φυσικός θηλασμός των αμνών, οι οποίοι απογαλακτίστηκαν στην ηλικία των 6 εβδομάδων. Το πείραμα χωρίστηκε σε δύο φάσεις: 1) Τ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

The effect of dietary supplementation of lactating dairy ewes with the limiting aminoacids lysine and methionine on milk yield was evaluated in the present study. Before the start of the experiment, eighteen ewes of the Arta breed, aged 11 months and in the fourth month of pregnancy, were randomly allocated to three groups (treatments). In treatment A, which served as the control group, the basic diet was administered; in treatment L, the basic diet was supplemented with protected lysine (50% purity) at a rate of 0.6%; and in treatment M, the basic diet was supplemented with protected methionine (50% purity) at a rate of 0.4% of the total ration. Natural suckling of the lambs was practiced, and the lambs were weaned at six weeks of age. The experiment was divided into two phases: the suckling period (from birth to weaning, lasting 6 weeks), and the lactation period (lasting 19 weeks, from one week after weaning until the 26th week of lactation). During the experiment were determined: d ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/32613
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/32613
ND
32613
Εναλλακτικός τίτλος
Effect of dietary supplementation of lactating dairy ewes with the limiting aminoacids lysine and methionine on milk yield
Συγγραφέας
Δαρδαμάνη, Αικατερίνη (Πατρώνυμο: Απόστολος)
Ημερομηνία
2004
Ίδρυμα
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής. Εργαστήριο Διατροφής Ζώων
Εξεταστική επιτροπή
Ζέρβας Γεώργιος
Χαδιώ Στυλιανή
Νοικοκύρης Παναγιώτης
Φεγγερός Κωνσταντίνος
Ρογδάκης Εμμανουήλ
Παπουτσόγλου Σωφρόνιος
Καραλάζος Απόστολος
Επιστημονικό πεδίο
Γεωπονικές Επιστήμες και ΚτηνιατρικήΕπιστήμη Ζωικής Παραγωγής ➨ Επιστήμη ζωικής παραγωγής
Λέξεις-κλειδιά
Αμινοξέα; Γαλακτοπαραγωγή
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
πιν., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)