ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΑΡΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Περίληψη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΤΑ ΕΞΗΣ: 1. ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ (Α) ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΤΥΡΙ ΜΕ ΥΓΡΑΣΙΑ 52,5% ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΖΕΙΚΟ (Κ) ΚΑΙ ΛΙΠΟΣ (Λ) : Α=-6.97+7.48L-2.08K. 2. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΣΟΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣΣΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ, ΣΤΟ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΖΩΤΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΖΩΤΟΥΧΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΗΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛΜ ΤΩΝ ΚΑΖΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΚΑΙ ΑΜΙΝΟΞΕΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΩΤΕΟΛΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΙΠΟΛΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΥΡΙ. 3. ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΕΠΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΧΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΥΡΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΖΥΜΕΣ ΚΑΙ ΜΥΚΗΤΕΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΥΜΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΤΑ ΕΙΔΗ TRICHOSPORAN CUTANEUM ΚΑΙ KLUGVEROMYCES LACTIS ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΚΗΤΕΣ ΤΑ ΓΕΝΗ PENICILLIUM ΚΑΙ ASPERGILLUS ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΦΛΑΤΟΞΙΝ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

THE RESULTS OBTAINED FROM THE STUDY OF KOPANISTI CHEESE CAN BE SUMMARIZED AS FOLLOWS: 1. THE RELATIONSHIP BETWEEN YIELD (Y) OF CHEESE WITH 52.5% MOISTURE AND FAT (F) AND CASEIN (C) CONTENTS OF MILK WAS Y=-6.97+7.48 F-2.08 C. 2. THE CHANGES IN MOISTURE, FAT AND TOTAL NITROGEN IN CHEESE DURING ITS MATURATION WERE QUANTITATIVELY INSIGNIFICANT. ON THE CONTRARY, IN THE VARIOUS NITROGEN FRACTIONS, ELECTROPHORETIC PROFILM OF CHEESE CASEINS, FREE FATTY ACIDS AND AMINO-ACIDS CONTENT OF CHEESE, RAPID CHANGES WERE OBSERVED ATTRIBUTED TO THE STRONG LIPOLYTIC AND PROTEOLYTIC ACTIVITIES IN THE CHEESE. 3. CHANGES IN THE MICROBIAL FLORA OF KOPANISTI DURING RIPENING WERE OBSERVED. IT'S ESPECIALLY NOTED THAT IN THIS CHEESE YEASTS AND MOLDS WERE PRESENTED IN A HIGH PROPORTION FROM THE ISOLATED YEASTS THE SPECIES OF TRICHOSPORON CUTANEUM AND KLUGVEROMYCES LACTIS WERE DOMINATEDAND FROM THE MOLDS THE GENERA FORM PENICILLIUM AND ASPERGILLUS WERE FOUND, THAT DIDN'T PRODUCE ANY AFLATOXINS. 4. IT'S POSSIBLE THE ...
περισσότερα
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/0623
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/0623
Εναλλακτικός τίτλος
STUDY OF PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES AND MICROBIAL FLORA OF KOPANISTI CHEESE-USEOF MICROBIAL CULTURES
Συγγραφέας
ΚΑΜΙΝΑΡΙΔΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ
Ημερομηνία
1987
Ίδρυμα
Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Εξεταστική επιτροπή
ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΛΗΧΑΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΜΑΝΩ ΛΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,
Επιστημονικό πεδίο
Γεωργικές Επιστήμες
Γεωργία, Δασοκομία, και Αλιεία
Λέξεις-κλειδιά
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ; ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ; Μικροβιακή χλωρίδα; ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ; Τυρί; Φυσικοχημικές ιδιότητες; Ωρίμανση
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά