Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΟΛΟΣΠΙΝΘΗΡΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ ΜΕ 99M - TC - HIDA ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟΥ ΙΚΤΕΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΓΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑΤΟΧΟΛΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΤΥΠΟΥ ΤΕΧΝΗΤΙΟΥ - 99M - HIDA, ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΤΕΡΟΥ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΓΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 58 ΜΙΚΡΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟ ΙΚΤΕΡΟ. ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΟΛΕΡΥΘΡΙΝΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ 10 MGR/DL ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΝ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΑΡΜΑΚΟ ΤΕΧΝΗΤΙΟ - 99M - BUTYL - HIDA, ΕΝΩ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΟΛΕΡΥΘΡΙΝΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 10 MGR/DL, ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΑΡΜΑΚΟ ΤΕΧΝΗΤΙΟ - 99M - ETHYL - HIDA. Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΧΟΛΟΣΠΙΝΘΗΡΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΘΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ, ΚΑΙ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ (ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ) ΠΟΥ ΓΝΩΜΑΤΕΥΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΝΘΗΡΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ (STANDARDS), ΜΕΣΑ ΣΤΑ ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/8437
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/8437
ND
8437
Εναλλακτικός τίτλος
EVALUATION OF 99MTC - HIDA CHOLESCINTIGRAPHYY IN THE DIFFERENTIAL DIAGNOSIS OF NEONATAL AND INFANTILE OBSTRUCTIVE JAUNDICE.
Συγγραφέας
Μπουγάς, Κωνσταντίνος
Ημερομηνία
1986
Ίδρυμα
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Ιατρικής. Τομέας Μορφολειτουργικός. Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής
Εξεταστική επιτροπή
Προυκάκης Χαράλαμπος
Μόρτζος Γεώργιος
Επιστημονικό πεδίο
Ιατρική και Επιστήμες ΥγείαςΒασική Ιατρική
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
85 σ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)