Xημικός χαρακτηρισμός φυτικών προϊόντων με προηγμένες μεθόδους φασματομετρίας μάζας υψηλής διακριτικής ικανότητας

Περίληψη

Η σημασία των φυτικών προϊόντων είναι υψίστης σημασίας για όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ζωής, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της επιστήμης των υλικών ή ακόμα και της αισθητικής και της έμπνευσης για την τέχνη. Οι ιδιότητές τους έχουν αποτελέσει αντικείμενο εντατικής έρευνας, συμπεριλαμβανομένης της σύνθεσης και της μοριακής τους δομής. Σε αυτό το πλαίσιο, η μελέτη αυτή εστιάζει σε φυτικά προϊόντα, και αποτελείται από τρία μέρη: τον ενδελεχή χημικό χαρακτηρισμό της ρίζας του Pelargonium sidoides, των στιγμάτων του Crocus sativus και των προϊόντων κομποστοποίησης με βάση τα κρεμμύδια/μανιτάρια.Το πρώτο μέρος αναφέρεται στο HRMS χαρακτηρισμό του Pelargonium sidoides, ένα μέλος της οικογένειας Geraniaceae, το οποίο έχει υποβληθεί σε αρκετές έρευνες λόγω των πλεονεκτημάτων του για την υγεία. Η ρίζα του Pelargonium sidoides εκχυλίστηκε με ένα μείγμα μεθανόλης: νερού σε αναλογία 80:20 και αναλύθηκε με υγροχρωματογραφία συζευγμένη με ανιχνευτή μαζών χρόνου πτήσης (UPLC-q-TOF/MS). Συνολικά, ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

The importance of herbal products is paramount for all the aspects of human life including health, materials science, or even aesthetics and inspiration for art. Their properties have been the subject of intense research including their composition and molecular structure. A specialized chemistry discipline i.e. natural products chemistry has been devoted to their study. In this context this study focuses to herbal products, comprising of three parts, i.e. the comprehensive chemical characterization of Pelargonium sidoides root, crocus sativus stigmas and onion-based/ mushroom-based compost products.The first part is referred to HRMS-based characterization of Pelargonium sidoides, a member of the Geraniaceae family has been subjected to several surveys due to its health benefits. The Pelargonium sidoides root was extracted by a mixture of methanol: water in the proportion of 80:2 and analyzed, employing ultra-high-pressure liquid chromatography-quadruple time-of-flight mass spectrometr ...
περισσότερα
Η διατριβή είναι δεσμευμένη από τον συγγραφέα  (μέχρι και: 11/2024)
DOI
10.12681/eadd/52655
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/52655
ND
52655
Εναλλακτικός τίτλος
Chemical characterization of herbal products with advanced high resolution mass spectrometric methods
Συγγραφέας
Πανάρα, Ανθή (Πατρώνυμο: Κωνσταντίνος)
Ημερομηνία
2022
Ίδρυμα
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Χημείας
Εξεταστική επιτροπή
Θωμαΐδης Νικόλαος
Γκίκας Ευάγγελος
Ντότσικας Ιωάννης
Παντερή Ειρήνη
Φραγκοπούλου Ελισσάβετ
Αληγιάννης Νεκτάριος
Δασενάκη Μαριλένα
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές ΕπιστήμεςΧημεία ➨ Αναλυτική χημεία
Λέξεις-κλειδιά
Pelargonium sidoides; Crocus sativus; προϊόντα με βάση το κρεμμύδι και προϊόντα με βάση τα μανιτάρια; Χημειομετρία; Φασματομετρία Μαζών Υψηλής Διακριτικής Ικανότητας (HRMS)
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Αγγλικά
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.