Η σημασία των μεταβολών του ST σε διαφορετικές απαγωγές κατά τις δοκιμασίες κόπωσης πριν και μετά από στεφανιαία αγγειοπλαστική, για τη διά...

Περίληψη

ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΟΠΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ, ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ST ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΟΠΩΣΗΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΗ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΟΝΟΑΓΓΕΙΑΚΗ ΝΟΣΟ ΣΕ 130 ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΟΙ 103 ΑΠΟ ΤΟΥ 130 (79%) ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΑΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ST ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 27(21%) ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΟΠΩΣΗΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.ΕΠΑΝΑΣΤΕΝΩΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΣΕ 49 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 103(48%) ΚΑΙ ΣΕ 4 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 27(15%) ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ST ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ Η ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΟΠΩΣΗΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ,ΟΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ST ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΟΠΩΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ. ΟΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ST ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

EXERCISE INDUSED ST SEGMENT CHANGES 3 MONTHS POST ANGIOPLASTY SOMETIMES MAY SHOW A FALSE POSITIVE RESULT.WE THEREFORE ANALYSED THE ST CHANGES OBSERVED DURING THE EXERCISE TESTS PERFORMED PRE AND 3 MONTHS POST ANGIOPLASTY IN 130 PATIENTS WITH SINGLE VESSEL CORONARY ARTERY DISEASE.ONE HUNDRED AND THREE OUT OF THE 130(79%) PATIENTS HAD ST CHANGES IN THE SAME LEAD PRE AND POST ANGIOPLASTY, WHEREAS THE REST 27(21%) PATIENTS HAD ST CHANGES IN OTHER LEADS IN THE POST COMPARED TO THE PRE ANGIOPLASTY EXERCISE TEST. RESTENOSIS WAS FOUND IN 49 OUT OF THE 103(48%) PATIENTS WITH ST CHANGES IN THE SAME LEAD WHILE IN ONLY 4 OUT OF THE 27(15%) PATIENTS WITH ST CHANGES IN OTHER LEADS.WE CONCLUDE THAT EXERCISE INDUSED ST SEGMENT CHANGES ARE NOT RELIABLE MARKERS OF RESTENOSIS 3 MONTH POST ANGIOPLASTY.ST SEGMENT CHANGES OBSERVED IN OTHER LEADS POST ANGIOPLASTY COMPARED TO THE PRE ANGIOPLASTY EXERCISE TEST MAY SHOW A FALSE POSITIVE RESULT.
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/12125
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/12125
Εναλλακτικός τίτλος
Reliability of the exercise- included ST-segment changes to detect restenosis three months after coronary angioplasty significance of the appearance in other leads
Συγγραφέας
Δηλαβέρης, Πολυχρόνης
Ημερομηνία
1998
Ίδρυμα
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Ιατρικής. Τομέας Παθολογίας. Κλινική Α' Καρδιολογική Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Αθηνών
Εξεταστική επιτροπή
Τούτουζας Παύλος
Σταματελόπουλος Σταμάτης
Χατζηγιάννης Στέφανος
Βυσσούλης Γρηγόρης
Παπαζάχος Γεώργιος
Γιαλάφος Ιωάννης
Στεφανάδης Χριστόδουλος
Επιστημονικό πεδίο
Ιατρική & Επιστήμες Υγείας
Κλινική Ιατρικη
Λέξεις-κλειδιά
Επαναστένωση; Στεφανιαία αγγειοπλαστική; Καρδιά; Μεταβολές ST; Διαφορετικές απαγωγές
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
137 σελ. : πίνακες