Οι διατροφικές επιλογές των Ελλήνων σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες

Περίληψη

Η παρούσα διατριβή επικεντρώθηκε στη διερεύνηση των παραγόντων που επηρεάζουν τους καταναλωτές και τις στάσεις αγοράς τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών της οικονομικής αστάθειας. Συγκεκριμένα, η παρούσα διατριβή είχε ως βασικό στόχο να συμβάλλει στην μελέτη και κατανόηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς και να διερευνήσει τους παράγοντες που επηρεάζουν τους καταναλωτές στην αγορά των τροφίμων τους σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτική έρευνα σε καταναλωτές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Αρχικά, διενεργήθηκε ποιοτική έρευνα σε μικρό δείγμα καταναλωτών με την διαμόρφωση ομάδων εστίασης, βάσει της οποίας διαμορφώθηκε το τελικό ερωτηματολόγιο, και στη συνέχεια ποσοτική έρευνα με 553 προσωπικές συνεντεύξεις το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Μάϊου 2016. Στα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν, αρχικά πραγματοποιήθηκε έλεγχος εγκυρότητας και αξιοπιστίας με τη μέθοδο της διερευνητικής παραγοντικής ανάλυσης (Fac ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

This thesis was focused on investigating the factors that affect consumers and their shopping attitudes in a turbulent economic period, which characterizes the recent years. In particular, the main aim of this thesis was to study and contribute at understanding consumers’ behavior and to explore the factors that affect consumers during their food shopping in adverse economic conditions. For this purpose, a survey research was performed in consumers of the agglomeration of Thessaloniki. Initially, a qualitative survey was conducted in a small sample of consumers with the method of focus groups, whereby the final questionnaire was structured and after that, a quantitative survey was carried out through 553 personal interviews in a period between January and May 2016. In the data which were collected, initially, reliability and validation testing was performed with Factor Analysis (EFA) followed by second checking of validity with Confirmatory Factor Analysis (CFA) using the statistical p ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/43085
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/43085
ND
43085
Εναλλακτικός τίτλος
Food consumption patterns in Greece in adverse economic conditions
Συγγραφέας
Θεοδωρίδου, Γλυκερία (Πατρώνυμο: Νικόλαος)
Ημερομηνία
2018
Ίδρυμα
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος. Τμήμα Γεωπονίας. Τομέας Αγροτικής Οικονομίας
Εξεταστική επιτροπή
Τσακιρίδου Ευθυμία
Καλογεράς Νίκος
Σέμος Αναστάσιος
Τζίμητρα - Καλογιάννη Ειρήνη
Νάστης Στέφανος
Καρελάκης Χρήστος
Κοντογιώργος Αχιλλέας
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές ΕπιστήμεςΓεωεπιστήμες και Επιστήμες Περιβάλλοντος
Λέξεις-κλειδιά
Συμπεριφορά καταναλωτή; Διατροφικές συνήθειες; Οικονομική κρίση
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
217 σ., πιν., σχημ., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)